VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS

DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL LAIKINŲ LEIDIMŲ VYKDYTI MAISTO TRANSPORTAVIMO VEIKLĄ KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS teritorijoje METU išdavimo

 

2020 m. balandžio 1 d. Nr. B1-221

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“, 2017 m. kovo 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2017/625 dėl oficialios kontrolės ir kitos oficialios veiklos, kuri vykdoma siekiant užtikrinti maisto ir pašarų srities teisės aktų bei gyvūnų sveikatos ir gerovės, augalų sveikatos ir augalų apsaugos produktų taisyklių taikymą, kuriuo iš dalies keičiami Europos Parlamento ir Tarybos reglamentai (EB) Nr. 999/2001, (EB) Nr. 396/2005, (EB) Nr. 1069/2009, (EB) Nr. 1107/2009, (ES) Nr. 1151/2012, (ES) Nr. 652/2014, (ES) 2016/429 ir (ES) 2016/2031, Tarybos reglamentai (EB) Nr. 1/2005 ir (EB) Nr. 1099/2009 bei Tarybos direktyvos 98/58/EB, 1999/74/EB, 2007/43/EB, 2008/119/EB ir 2008/120/EB, ir kuriuo panaikinami Europos Parlamento ir Tarybos reglamentai (EB) Nr. 854/2004 ir (EB) Nr. 882/2004, Tarybos direktyvos 89/608/EEB, 89/662/EEB, 90/425/EEB, 91/496/EEB, 96/23/EB, 96/93/EB ir 97/78/EB bei Tarybos sprendimas 92/438/EEB (Oficialios kontrolės reglamentas) (OJ 2017 L 95,  p. 1), 10 ir 15 straipsniais, 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87, p. 109), 6 straipsniu, Lietuvos Respublikos maisto įstatymo 4 straipsnio 3 dalies 4 punktu, 41 ir 42 straipsniais ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų patvirtinimo“, 9.1.5 papunkčiu, atsižvelgdamas į karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu padidėjusį maisto transportavimo paslaugų teikimo poreikį, siekdamas užkirsti kelią COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) plisti ir užtikrinti karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu transportuojamo maisto saugą ir vienodą laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo tvarką:

1. T v i r t i n u Laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo tvarkos aprašą (pridedama).

2. P a v e d u:

2.1. įsakymo vykdymą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritoriniams departamentams;

2.2. įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojui pagal administruojamą sritį ir Maisto skyriui.

3. N u s t a t a u, kad šis įsakymas įsigalioja jo paskelbimo dieną ir galioja iki karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje režimo taikymo pabaigos.

 

 

 

Direktorius                                                                                                                    Darius Remeika

 

PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2020 m. balandžio 1 d.

įsakymu Nr. B1-221

 

LAIKINŲ LEIDIMŲ VYKDYTI MAISTO TRANSPORTAVIMO VEIKLĄ KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE METU IŠDAVIMO TVARKOS APRAŠAS

 

I SKYRIUS

BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1.  Laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo tvarkos aprašas (toliau – Aprašas) nustato laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo, atsisakymo išduoti ir panaikinimo tvarką ir reikalavimus maisto tvarkymo (maisto transportavimo) subjektui, karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu vykdančiam maisto transportavimo veiklą.

2.  Aprašas taikomas maisto tvarkymo subjektams, Lietuvos Respublikos teritorijoje karantino metu vykdantiems maisto transportavimo veiklą, įskaitant viešojo maitinimo patiekalų pristatymo veiklą. Aprašas netaikomas su asmeniniu namų ūkio vartojimu susijusiam maisto transportavimui ar maisto transportavimui, vykdomam nekomerciniais tikslais (bendruomenių iniciatyvoms ir pan.). Taip pat Aprašo nuostatos netaikomos maisto tvarkymo subjektams, jau turintiems galiojantį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) leidimą, suteikiantį teisę vykdyti maisto transportavimo veiklą.

3.  Aprašo nustatyta tvarka sprendimą dėl laikino leidimo vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo priima Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. gruodžio 8 d. nutarimu Nr. 1743 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros patvirtinimo“, 35–44 punktuose nurodyti VMVT teritoriniai departamentai (toliau – teritoriniai departamentai) pagal numatomos vykdyti veiklos vietą. Kai maisto tvarkymo subjektas numato vykdyti maisto transportavimo veiklą keliose teritorijose, maisto tvarkymo subjektą registruoja ir įtraukia į VMVT tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą tas teritorinis departamentas, kurio teritorijoje subjektas vykdo ar numato vykdyti nuolatinę maisto tvarkymo veiklą. Kai maisto tvarkymo subjektas neturi maisto tvarkymo patalpų, jis registruojamas pagal maisto tvarkymo subjekto buveinės ar pagal fizinio asmens deklaruojamą gyvenamąją vietą, o kai jos neturi – pagal faktinę gyvenamąją vietą.

 

II SKYRIUS

REIKALAVIMAI MAISTO TVARKYMO SUBJEKTUI, KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE METU VYKDANČIAM MAISTO TRANSPORTAVIMO VEIKLĄ

 

4. Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu vykdyti maisto transportavimo veiklą, privalo atitikti šiuos reikalavimus:

4.1. transporto priemonės paviršiai, ant kurių tiesiogiai dedamas į maišelius ar kitas pakuotes sudėtas maistas, krepšiai, šaltkrepšiai ar kitos priemonės, skirtos maistui sudėti (gabenti), turi būti padengtos danga, kuri būtų lengvai valoma, plaunama ir prireikus dezinfekuojama, arba turi būti naudojamos nepralaidžios, lengvai plaunamos ir (arba) dezinfekuojamos dėžės, konteineriai ar kitos talpyklos;

4.2. kiekvienoje transporto priemonėje privalo būti priemonių, skirtų valyti ir dezinfekuoti rankas (vienkartinių servetėlių, dezinfekavimo priemonių), valyti ir dezinfekuoti paviršius ir kitas darbui naudojamas priemones (šluosčių ir (ar) vienkartinių servetėlių, dezinfekcinių priemonių). Transporto priemonėje neturi būti pašalinių asmenų, nesusijusių su maisto transportavimo veiklos vykdymu, ir pašalinių daiktų;

4.3. transporto priemonė, kurioje transportuojamas maistas, krepšiai, šaltkrepšiai ar kitos priemonės turi būti švarūs ir tvarkingi. Krepšiai, šaltkrepšiai ar kitos priemonės, skirtos maistui sudėti (gabenti), ir kiti transporto priemonės ir įrangos paviršiai (durų rankenos, maisto produktų laikymo lentynos ar dėžės, automobilio vairas, pavarų svirtis, telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir kt.) turi būti plaunami, valomi ir (ar) dezinfekuojami kuo dažniau, bet ne rečiau kaip 2 (du) kartus per dieną (arba 4 (keturis) kartus per parą). Atliekant dezinfekciją, transporto priemonėje neturi būti laikomas maistas. Tinkamas aplinkos valymas ir dezinfekcija turi būti atliekama, vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos parengtomis rekomendacijomis „Dėl aplinkos valymo ir dezinfekcijos, esant nepalankiai COVID-19 situacijai“ (https://sam.lrv.lt/uploads/sam/documents/files/KORONA/rekomendacijos%20del%20aplinkos%20valymo.pdf);

4.4. maistas, įskaitant greitai gendančius maisto produktus, turi būti transportuojamas (laikomas) gamintojo nurodytomis laikymo sąlygomis. Greitai gendantys maisto produktai turi būti transportuojami šaldymo įrenginiuose ar šaltkrepšiuose, užtikrinant tinkamą temperatūrą. Transportuojant greitai gendančius maisto produktus, šaldymo įrenginiai ar šaltkrepšiai žemai temperatūrai palaikyti gali būti nenaudojami tik tais atvejais, kai greitai gendantys maisto produktai iki pasieks galutinį vartotoją yra transportuojami ne ilgiau kaip 3 (tris) valandas ir iki tol, kol aplinkos oro  vidutinė paros temperatūra pasieks +10 ;

4.5. darbuotojai privalo turėti teisės aktų nustatyta tvarka įgytą galiojantį sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą (privalomojo mokymo programa: netiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams, pirminių produktų gamintojams; darbuotojams, tvarkantiems negreitai gendantį maistą, bet jo negaminantiems, neperdirbantiems ir neruošiantiems (kodas – HBB);

4.6. prieš pradėdami dirbti darbuotojai papildomai turi susipažinti su Aprašo reikalavimais ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais, priimtais dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymo priemonių;

4.7. draudžiama maisto transportavimo veiklą vykdyti darbuotojams, kurie turi viršutinių kvėpavimo takų ligų simptomų požymių (pvz., pakilusią temperatūrą, slogą, kosulį, čiaudulį, pasunkėjusį kvėpavimą ir pan.) ar kitų ligų simptomų (pvz., vemia, viduriuoja, turi atvirų žaizdų ir t. t.). Taip pat draudžiama dirbti darbuotojams, kuriems privaloma izoliacija, jų izoliacijos laikotarpiu, taip pat darbuotojams, kurių kartu gyvenantiems šeimos nariams privaloma izoliacija, jų izoliacijos laikotarpiu; 

4.8. darbuotojai privalo laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas), nuolatos plauti (valyti) ir dezinfekuoti rankas, dėvėti švarius drabužius (prireikus naudoti darbuotojų apsaugos priemones). Rankos turi būti plaunamos (valomos) arba dezinfekuojamos prieš pradedant darbą, prieš surenkant maistą į maišelius ar kitas pakuotes, prieš apsimaunant, keičiant ir nusimovus pirštines, pabaigus valymo, dezinfekcijos darbus, pasinaudojus tualetu, pavalgius, parūkius, nusičiaudėjus, išsipūtus nosį, dirbus su pinigais ir pan.;

4.9. jeigu maisto tvarkymo subjektas, karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu vykdantis maisto transportavimo veiklą, vykdo ir maisto, įskaitant nefasuotų maisto produktų,  įsigijimo (pirkimo) prekybos vietose veiklą, maistas turi būti sudedamas (supakuojamas) į švarius maišelius ar kitas pakuotes, laikantis šių reikalavimų:

4.9.1. savitarnos skyriuje parduodami švieži vaisiai ir daržovės ir kiti nefasuoti maisto produktai (šviežia duona, bandelės ir kt.) turi būti sudedami į vienkartinius maišelius (ar kitas pakuotes);

4.9.2. maisto produktų pirkinių maišelyje (ar kitoje pakuotėje) turi būti sudėti tik maisto produktai.  Gyvūnų pašaras ir kitos ne maisto prekės nuo maisto produktų turi būti supakuotas atskirai;

4.10. pristatant maistą vartotojui į namus, darbo vietą (ar kitą nurodytą vietą), rekomenduojama atsiskaitymus vykdyti elektroninėmis priemonėmis (internetu arba bekontakte mokėjimo kortele) ir maistą pristatyti (perduoti), vengiant tiesioginio kontakto su vartotoju;

4.11. būtina užtikrinti kitų teisės aktų, reglamentuojančių maisto tvarkymo, higienos, darbuotojų sveikatos reikalavimus, ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo, priimtų sprendimų laikymąsi.

5. Atsižvelgiant į tai, kad karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu nėra galimybės atlikti privalomųjų sveikatos patikrinimų, darbuotojų sveikatos būklei įvertinti rekomenduojama naudoti VMVT parengtą Sveikatos būklės įsivertinimo formą, paskelbtą VMVT tinklalapyje https://vmvt.lt/aktualu-verslui-karantino-metu. Užpildytą Sveikatos būklės įsivertinimo formą rekomenduojama saugoti ne trumpiau kaip 2 (du) mėnesius.

6. Šiame Aprašo skyriuje nustatyti reikalavimai taikomi ir maisto tvarkymo subjektams, Aprašo III skyriuje nustatyta tvarka jau gavusiems laikiną leidimą vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu.

 

III SKYRIUS

LAIKINŲ LEIDIMŲ KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE METU VYKDYTI MAISTO TRANSPORTAVIMO VEIKLĄ IŠDAVIMO TVARKA

 

7Sprendimas dėl laikino leidimo vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo priimamas ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo Aprašo 9 punkte nurodytų dokumentų ir duomenų gavimo dienos (sprendimas įforminamas teritorinio departamento vadovo ar jį pavaduojančio asmens įsakymu).

8. Gavus ne visus ar netinkamai užpildytus dokumentus ir (ar) duomenis, nurodytus Aprašo 9 punkte,  per Aprašo 7 punkte nurodytą terminą priimamas sprendimas atsisakyti išduoti laikiną leidimą vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu (sprendimas įforminamas teritorinio departamento vadovo ar jį pavaduojančio asmens įsakymu).

9.  Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu vykdyti maisto transportavimo veiklą, privalo kreiptis į atitinkamą teritorinį departamentą, kurio teritorijoje planuoja vykdyti maisto transportavimo veiklą, ir jam pateikti:

9.1. nustatytos formos prašymą dėl laikino leidimo vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo (Aprašo priedas);

9.2. transporto priemonės (-ių) registracijos liudijimo (-ų) kopiją (-as), kai numatoma vykdyti su registruojamos transporto priemonės naudojimu susijusią maisto tvarkymo veiklą;

9.3. transporto priemonės nuotraukas, kuriose matytųsi paviršiai, ant kurių dedamas į maišelius ar kitas pakuotes sudėtas maistas (jeigu naudojama keletas transporto priemonių, pateikiamos visų transporto priemonių nuotraukos).

 

IV SKYRIUS

LAIKINŲ LEIDIMŲ KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE METU VYKDYTI MAISTO TRANSPORTAVIMO VEIKLĄ GALIOJIMO PANAIkinimas

 

10. Laikinas leidimas vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu panaikinamas teritorinio departamento vadovo ar jį pavaduojančio asmens įsakymu:

10.1. nepasibaigus karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje laikotarpiui, gavus laisvos formos maisto tvarkymo subjekto, vykdančio maisto transportavimo veiklą, prašymą panaikinti suteiktą laikiną leidimą vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu;

10.2. karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje laikotarpiu nustačius, kad maisto tvarkymo subjektas, vykdantis maisto transportavimo veiklą, nevykdo Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymo priemonių, maisto tvarkymo, higienos ir (ar) darbuotojų sveikatos reikalavimų;

10.3. pasibaigus Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimo Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ 6 punkte nustatytam laikotarpiui, kuriuo metu taikomas karantino režimas.

 

V SKYRIUS

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

 

11Maisto tvarkymo subjektas, vykdantis maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu, Apraše nurodytus duomenis ir dokumentus privalo pateikti per atstumą (paštu, el. paštu). Juridinio asmens, tvarkančio maistą, struktūrinis padalinys yra atskiras maisto tvarkymo subjektas. Siekiant nustatyti Aprašo 9 punkte nurodytą prašymą pateikusio fizinio asmens tapatybę ar juridiniam asmeniui atstovaujančio asmens tapatybę, kartu su Apraše nurodytais duomenimis ir dokumentais turi būti pateikiamas dokumentas, kuriuo patvirtinama asmens tapatybė, ir dokumentas, kuriuo patvirtinamas juridinio asmens vadovo statusas, arba įstatymų nustatyta tvarka maisto tvarkymo subjekto vadovo išduotas įgaliojimas ar kitas dokumentas, kuriuo suteikiama teisė atstovauti maisto tvarkymo subjektui. Tais atvejais, kai kreipiamasi paštu, el. paštu, turi būti pateiktos nurodytų dokumentų kopijos.

12. Teritorinis departamentas privalo užtikrinti iš maisto tvarkymo subjektų gautos informacijos, kuri sudaro komercinę paslaptį, konfidencialumą ir asmens duomenų apsaugą.

13.  Už Aprašo 9 punkte nurodytuose dokumentuose pateiktų duomenų ir dokumentų teisingumą atsako prašymus teritoriniam departamentui pateikę maisto tvarkymo subjektai.

14. Laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu sąrašas skelbiamas VMVT tinklalapyje.

15.  Teritorinių departamentų sprendimai dėl laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo ar atsisakymo išduoti gali būti skundžiami Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

 

_________________

 

Laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo

veiklą karantino Lietuvos Respublikos

teritorijoje metu išdavimo tvarkos aprašo

priedas

 

(Prašymo dėl laikino leidimo vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu pavyzdys)

 

_______________________________________________________________________________

(juridinio asmens pavadinimas, kodas, buveinės adresas / fizinio asmens vardas, pavardė (didžiosiomis raidėmis)

 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

__________________________departamentui

(teritorinio departamento pavadinimas)

 

PRAŠYMAS
SUTEIKTI LAIKINĄ LEIDIMĄ VYKDYTI MAISTO TRANSPORTAVIMO VEIKLĄ KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE METU

 

2020 –     –     

(data)

 

Prašau suteikti laikiną leidimą vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu.

 

Įsipareigoju:

1.  Laikytis Laikinų leidimų vykdyti maisto transportavimo veiklą karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu išdavimo tvarkos aprašo reikalavimų ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais, priimtais dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos), nustatytų valdymo priemonių;

2.  Užtikrinti, kad darbuotojai, vykdantys maisto transportavimo veiklą, yra sveiki.

3. Apie ūkinės komercinės veiklos pasikeitimus nedelsiant informuoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinį departamentą.

 

1. Atsakingojo / įgaliotojo asmens kontaktiniai duomenys:

Vardas, pavardė

Pareigos

 

Telefono numeris

 

El. pašto adresas

 

 

2. Duomenys apie maisto tvarkymo vietą:

Vietos, kurioje laikoma (-os) transporto priemonė (-ės), adresas

 

 

Maisto tvarkymo vietos pavadinimas

 

 

Teritorija, kurioje karantino metu planuojama vykdyti maisto transportavimo veiklą

 

 

Transporto priemonės (-ių) gamybinė (-ės) markė (-ės) ir valstybinis (-iai) registracijos numeris (-iai)

 

 

 

 

 

Esamas (steigiamuose subjektuose – numatomas) subjekto darbuotojų skaičius

 

 

3. Planuojamas transportuoti maisto produktų asortimentas, veiklos apimtis ir duomenys apie darbuotojus (žymėti  x):

  []Fasuoti maisto produktai

  []Nefasuoti maisto produktai

  Alkoholiniai gėrimai

  Viešojo maitinimo patiekalai []

 

Karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu numatoma vykdyti ne tik maisto transportavimo veiklą, bet ir maisto produktų įsigijimo prekybos vietose ir surinkimo į maišelius (ar kitas pakavimo medžiagas) veiklą  (žymėti  x):

  Taip

  Ne

 

Subjekte dirba (dirbs) darbuotojai, dėl paskelbto karantino neturintys galimybės atlikti privalomo sveikatos tikrinimo:

  Taip

  Ne

 

Visi darbuotojai turi teisės aktų nustatyta tvarka įgytą galiojantį sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą (privalomojo mokymo programa: netiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams, pirminių produktų gamintojams; darbuotojams, tvarkantiems negreitai gendantį maistą, bet jo negaminantiems, neperdirbantiems ir neruošiantiems (kodas – HBB):

  Taip

  Ne

 

4. Pateikiami dokumentai (žymėti x):

4.1. Transporto priemonės (-ių) registracijos liudijimo (-ų) kopija (-os), kai numatoma vykdyti su registruojamos transporto priemonės naudojimu susijusią maisto tvarkymo veiklą []

4.2. Transporto priemonės nuotraukos, kuriose matytųsi paviršiai, ant kurių dedamas maistas, ir priemonės, skirtos dezinfekuoti rankas, paviršius ar kitas darbui naudojamas priemones

4.3. Kita

 

 

 

 

  []

 

Užtikrinu, kad pateikti duomenys yra teisingi.

 

Atsakymą pageidauju gauti šiuo el. pašto adresu*: ___________________________________.

 

*Tais atvejais, kai maisto tvarkymo subjektas nesinaudoja el. paštu, gali būti pasirenkamas kitas atsakymo gavimo būdas – []paštu  (nurodomas tikslus adresas):

__________________________________________________________________________________.

 

_______________________________           _______________                _____________________

(atsakingojo / įgaliotojo asmens pareigos) (parašas) (vardas ir pavardė)

______________________