LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO

MINISTRAS

 

ĮSAKYMAS

DĖL žemės ūkio ministro 2004 m. vasario 27 d. įsakymo nr. 3D-80 „DĖL papildomų rekvizitų pridėtinės vertės mokesčio sąskaitose faktūrose, sąskaitose faktūrose ir kituose žemės ūkio produkcijos pirkimo dokumentuose sąrašo“ pakeitimo

 

2015 m. vasario 12 d. Nr. 3D-85

Vilnius

 

 

P a k e i č i u Papildomų rekvizitų pridėtinės vertės mokesčio sąskaitose faktūrose, sąskaitose faktūrose ir kituose žemės ūkio produkcijos pirkimo dokumentuose sąrašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. vasario 27 d. įsakymu Nr. 3D-80 „Dėl Papildomų rekvizitų pridėtinės vertės mokesčio sąskaitose faktūrose, sąskaitose faktūrose ir kituose žemės ūkio produkcijos pirkimo dokumentuose sąrašo“ ir išdėstau jį nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

Žemės ūkio ministrė                                                                                              Virginija Baltraitienė

 

 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2004 m. vasario 27 d. įsakymu Nr. 3D-80

(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2015 m. vasario 12 d. įsakymo Nr. 3D-85 redakcija)

 

PAPILDOMŲ REKVIZITŲ PRIDĖTINĖS VERTĖS MOKESČIO SĄSKAITOSE FAKTŪROSE, SĄSKAITOSE FAKTŪROSE IR KITUOSE ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS PIRKIMO DOKUMENTUOSE SĄRAŠAS

 

 

Pirkėjai, išrašydami žemės ūkio produkcijos gamintojams PVM sąskaitas faktūras, sąskaitas faktūras ar kitus žemės ūkio produkcijos pirkimo dokumentus, be teisės aktais nustatytų privalomų apskaitos dokumentams rekvizitų gali nurodyti šiuos papildomus rekvizitus:

1. Bendri apskaitos dokumentų rekvizitai:

1.1. Tiekėjo (pardavėjo) banko pavadinimas, banko kodas, atsiskaitomoji sąskaita;

1.2. Ūkininko ūkio registravimo pažymėjimo Nr. (ūkininko pažymėjimo Nr.) arba kito dokumento pavadinimas ir Nr., paso ar asmens tapatybės kortelės Nr.;

1.3. Transporto važtaraščio (lydraščio) Nr.;

1.4. Pirkėjo įmonės vadovo įgalioto asmens vardas, pavardė, pareigos ir parašas.

2. Be 1 punkte nurodytų rekvizitų įrašyti ir šiuos rekvizitus, turinčius įtakos žemės ūkio produkcijos įskaitomajam svoriui ar kainai:

2.1. Perkant natūralų pieną:

2.1.1. Pieno pardavimo laikotarpis;

2.1.2. Pirkimo mokėjimo žiniaraščio Nr.;

2.1.3. Somatinės ląstelės (g. vid.);

2.1.4. Bendras bakterijų skaičius (g. vid.);

2.1.5. Inhibitorinės medžiagos;

2.1.6. Užšalimo temperatūra;

2.1.7. Pristatytas natūralaus pieno kiekis, kg;

2.1.8. Riebalų proc.;

2.1.9. Baltymų proc.;

2.1.10. Perskaičiavimo koeficientas;

2.1.11. Perskaičiuoto į bazinius rodiklius pieno kiekis, kg;

2.1.12. Bazinio pieno kaina, Eur už kg;

Nuoskaitos nuo bazinio pieno kainos, Eur už kg:

2.1.13. Nuoskaita už bendro bakterinio užterštumo rodiklio reikalavimų neatitikimą;

2.1.14. Nuoskaita už somatinių ląstelių skaičiaus rodiklio neatitikimą;

2.1.15. Nuoskaita už pašalinį vandenį;

2.1.16. Nuoskaita už inhibitorines medžiagas;

2.1.17. Apskaičiuota suma, Eur.

2.2. Perkant gyvulius pagal gyvą svorį ar pagal skerdenas:

2.2.1. Gyvulių rūšis ir jų tapatybės atpažinties Nr.;

2.2.2. Lytis;

2.2.3. Amžius, mėn.;

2.2.4. Galvų skaičius;

2.2.5. Įmitimo kategorija (kai atsiskaitoma pagal gyvą svorį);

2.2.6. Gyvasis svoris, kg;

2.2.7. Įskaitoma gyvojo svorio, kg (kai atsiskaitoma pagal gyvą svorį);

2.2.8. Gyvojo svorio kaina, Eur už kg (kai atsiskaitoma pagal gyvą svorį);

2.2.9. Apskaičiuota suma, Eur.

Skerdenoms:

2.2.10. Kategorija;

2.2.11. Raumeningumo klasė;

2.2.12. Riebumo klasė;

2.2.13. Įskaitinė skerdenos masė, kg;

2.2.14. Skerdenos kaina, Eur už 100 kg;

2.2.15. Apskaičiuota suma, Eur.

2.3. Perkant grūdus ir ankštinių bei aliejinių augalų sėklas:

2.3.1. Grūdų rūšis;

2.3.2. Priimtas fizinis grūdų svoris, kg;

2.3.3. Grūdų drėgnis, proc.;

2.3.4. Sudygę grūdai, proc.;

2.3.5. Šiukšlinės priemaišos, proc.;

2.3.6. Grūdinės priemaišos, proc.;

2.3.7. Skaldyti grūdai, proc.;

2.3.8. Natūrinis svoris, kg/hl;

2.3.9. Grūdų, ankštinių ir aliejinių augalų sėklų baltymingumas, proc.;

2.3.10. Klasė;

2.3.11. Glitimo kiekis, proc.;

2.3.12. Kritimo skaičius, sek.;

2.3.13. Salyklinių grūdų dygimo galia, proc.;

2.3.14. Stambių grūdų kiekis salykliniuose grūduose, proc.;

2.3.15. Smulkių grūdų kiekis salykliniuose grūduose, proc.;

2.3.16. Grūdų krakmolingumas, proc. (pildo spirito, krakmolo gamybos įmonės);

2.3.17. Aliejinių augalų sėklų aliejingumas – aliejaus kiekis sausojoje medžiagoje, proc.;

2.3.18. Užkrėstumas grūdų kenkėjais, vnt./kg.;

2.3.19. Įskaitomasis svoris, kg;

2.3.20. Kainos priemoka (+), nuolaida (-);

2.3.21. Priemoka, nuolaida už mažesnį ar didesnį drėgnį, Eur už t;

2.3.22. Priemoka, nuolaida už didesnį ar mažesnį grūdų natūrinį svorį, Eur už t;

2.3.23. Nuolaida už didesnį skaldytų grūdų kiekį, Eur už t;

2.3.24. Nuolaida už didesnį grūdinių priemaišų kiekį, Eur už t;

2.3.25. Nuolaida už didesnį sudygusių grūdų kiekį, Eur už t;

2.3.26. Nuolaida už didesnį šiukšlinių priemaišų kiekį, Eur už t;

2.3.27. Priemoka, nuolaida už didesnį ar mažesnį grūdų, ankštinių ir aliejinių augalų sėklų baltymingumą, Eur už t;

2.3.28. Priemoka, nuolaida už didesnį ar mažesnį kviečių glitimą, Eur už t;

2.3.29. Priemoka, nuolaida už didesnį ar mažesnį grūdų kritimo skaičių, Eur už t;

2.3.30. Priemoka, nuolaida už didesnį ar mažesnį grūdų krakmolingumą (pildo spirito, krakmolo gamybos įmonės), Eur už t;

2.3.31. Priemoka, nuolaida už didesnį ar mažesnį aliejinių augalų sėklų aliejingumą, Eur už t;

2.3.32. Nuolaida už mažesnę salyklinių grūdų dygimo galią, Eur už t;

2.3.33. Nuolaida už mažesnį stambių grūdų kiekį salykliniuose grūduose, Eur už t;

2.3.34. Nuolaida už didesnį smulkių grūdų kiekį salykliniuose grūduose, Eur už t;

2.3.35. Nuolaida už grūdų užkrėstumą grūdų kenkėjais, Eur už t;

2.3.36. Apskaičiuota suma, Eur.

2.4. Perkant cukrinius runkelius:

2.4.1. Kvotiniai ar nekvotiniai runkeliai, t;

2.4.2. Pristatytasis svoris, t;

2.4.3. Švarumo, proc.;

2.4.4. Švarių cukrinių runkelių svoris, t;

2.4.5. Cukringumas (faktinis), proc.;

2.4.6. Baltojo cukraus kiekis, t;

2.4.7. Įskaitomas svoris, t;

2.4.8. Kaina už įskaitomąjį svorį, Eur už t;

2.4.9. Priemoka (nuoskaita) už švarius cukrinius runkelius, Eur už t;

2.4.10. Apskaičiuota suma, Eur;

2.4.11. Cukringumas (bazinis), proc.;

2.4.12. Faktinio perskaičiavimo koeficientas;

2.4.13. Poliarizuoto cukraus kiekis, t;

2.4.14. Baltojo cukraus kiekis, t;

2.4.15. Perskaičiuota suma, Eur.

2.5. Perkant perdirbti skirtus vaisius, uogas ir daržoves:

2.5.1. Žemės ūkio produktų pavadinimas;

2.5.2. Standartiniai ar nestandartiniai produktai;

2.5.3. Pristatytasis svoris, kg;

2.5.4. Purvingumas, proc.;

2.5.5. Natūralaus svorio sumažėjimo nuoskaita, kg;

2.5.6. Įskaitomasis svoris, kg;

2.5.7. Kaina už įskaitomąjį svorį, Eur už kg;

2.5.8. Apskaičiuota suma, Eur.

2.6. Perkant linų šiaudelius:

2.6.1. Veislė;

2.6.2. Pristatytasis svoris, kg;

2.6.3. Įskaitomasis svoris, kg;

2.6.4. Kaina už įskaitomąjį svorį, Eur už kg;

2.6.5. Apskaičiuota suma, Eur.

3. Rekvizitai, nebūdingi atskiroms žemės ūkio produkcijos rūšims, nerašomi.

______________