VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS

DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2016 M. BIRŽELIO 29 D. ĮSAKYMO NR. B1-486 „DĖL MAŽAIS KIEKIAIS VIETINEI RINKAI TIEKIAMŲ PIRMINIŲ PRODUKTŲ, IŠSKYRUS GYVŪNINIUS PRODUKTUS, TVARKYMO REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2019 m.  lapkričio 12 d. Nr. B1-781

Vilnius

 

 

P a k e i č i u Mažais kiekiais vietinei rinkai tiekiamų pirminių produktų, išskyrus gyvūninius produktus, tvarkymo reikalavimų, patvirtintų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2016 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. B1-486 „Dėl Mažais kiekiais vietinei rinkai tiekiamų pirminių produktų, išskyrus gyvūninius produktus, tvarkymo reikalavimų patvirtinimo“, 1 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

Direktorius                                                                                                         Darius Remeika

 

 

 

Mažais kiekiais vietinei rinkai tiekiamų pirminių

produktų, išskyrus gyvūninius produktus, tvarkymo

reikalavimų

1 priedas

 

Maži pirminių produktų, išskyrus gyvūninius produktus, kiekiai

 

Eil. nr.

Produkto pavadinimas

Per metus pagaminamų ir patiekiamų rinkai pirminių produktų kiekis

1.

Bulvės

Iki 5 000 kg

2.

Smulkūs vaisiai ir uogos (braškės, serbentai, slyvos ir kt.)

Iki 2 000 kg

3.

Stambūs vaisiai (obuoliai, kriaušės)

Iki 5 000 kg

4.

Šakniavaisinės, svogūninės ir gūžinės daržovės (morkos, burokėliai, ropės, salierai, kopūstai, česnakai, svogūnai ir kt.)

Iki 4 000 kg

5.

Sezoninės daržovės, kurių tiekimas rinkai yra trumpalaikis (agurkai, pomidorai, paprikos ir kt.)

Iki 3 000 kg

6.

Lapinės daržovės ir švieži prieskoniai (špinatai, krapai, svogūnų laiškai, įvairios salotos) ir augalai ir jų dalys, skirti arbatžolių gamybai

Iki 600 kg

7.

Miško gėrybės (surenkami grybai, uogos, sula ir kt.)

Iki 600 kg

8.

Maistiniai grūdai

Iki 10 000 kg

9.

Ankštinės daržovės (pupelės, žirniai ir kt.)

Iki 3 000 kg

 

___________________________