LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS

 

ĮSAKYMAS

dėl LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 2006 M.

KOVO 8 d. ĮSAKYMO NR. V-157 „DĖL MINIMALAUS MAISTO PRODUKTŲ RINKINIO STRUKTŪROS PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2022 m. vasario 22 d. Nr. V-372

Vilnius

 

1.  P a k e i č i u Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. kovo 8 d. įsakymą Nr. V-157 „Dėl Minimalaus maisto produktų rinkinio struktūros patvirtinimo“:

1.1. Pakeičiu preambulę ir ją išdėstau taip:

„Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo 9 straipsnio 2 dalies 3 punkto ir Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 3 straipsnio 1 punkto nuostatomis:“

1.2. Pakeičiu nurodytu įsakymu patvirtintą Minimalaus maisto produktų rinkinio struktūrą ir ją išdėstau nauja redakcija (pridedama).

2. N u s t a t a u, kad šio įsakymo 1.2 papunktis įsigalioja 2024 m. sausio 1 d.

 

 

 

Sveikatos apsaugos ministras                                                                                             Arūnas Dulkys

 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. V-157

(Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2022 m. vasario 22 d. įsakymo Nr. V-372

redakcija)

 

Minimalaus maisto produktų rinkinio struktūra

 

Eil.

Nr.

Maisto produkto pavadinimas

Suvartojimas kg/metus

(apskaičiuota 1 gyventojui)

1.

Grūdų produktai

107,68

1.1.

Ruginė duona

51,10

1.2.

Kvietinė duona

25,55

1.3.

Kvietiniai miltai

14,60

1.4.

Makaronai

10,95

1.5.

Bandelės, džiūvėsiai, sausainiai

5,48

2.

Kruopos ir ankštinės kultūros

19,35

2.1.

Ryžiai

4,38

2.2.

Avižiniai dribsniai

3,65

2.3.

Kitos kruopos

7,67

2.4.

Ankštiniai

3,65

3.

Bulvės

36,50

4.

Daržovės

100,38

4.1.

Kopūstai

30,30

4.2.

Šakninės daržovės (morkos, burokėliai ir kt.)

32,12

4.3.

Pomidorai

9,13

4.4.

Švieži agurkai

10,95

4.5.

Svogūninės daržovės (svogūnai, česnakai)

9,13

4.6.

Lapinės daržovės

8,76

5.

Vaisiai ir uogos

43,80

5.1.

Obuoliai

25,55

5.2.

Bananai

9,13

5.3.

Apelsinai

3,65

5.4.

Kriaušės

3,65

5.5.

Džiovinti vaisiai, uogos

1,83

6.

Riešutai

7,30

7.

Mėsa ir mėsos produktai

51,83

7.1.

Raudona mėsa (jautiena, kiauliena ir kt.)

21,90

7.2.

Paukštiena (vištiena, kalakutiena ir kt.)

25,55

7.3.

Virtos dešros

0,73

7.4.

Subproduktai

3,65

8.

Žuvis ir žuvies produktai

14,60

8.1.

Šviežia ar šaldyta liesa žuvis

6,57

8.2.

Šviežia ar šaldyta riebi žuvis (lašiša, upėtakis, skumbrė, silkė)

8,03

9.

Kiaušiniai (vnt.)

259,15 (vnt.)

10.

Pienas ir pieno produktai

104,39

10.1.

Pienas 2,5 % rieb.

43,80

10.2.

Varškė 9 % rieb.

10,95

10.3.

Grietinė 30 % rieb.

3,65

10.4.

Sūris, ne mažesnio nei 40 % rieb.

2,19

10.5.

Kiti pieno produktai

43,80

11.

Riebalai

6,21

11.1.

Aliejus (rapsų, alyvuogių ir kt.)

4,38

11.2.

Gyvūniniai riebalai (sviestas)

1,83

12.

Cukrus ir konditerijos produktai

5,11

12.1.

Cukrus

1,83

12.2.

Saldainiai, šokoladas

1,46

12.3.

Uogienė, džemas, medus

1,83

 

__________________