LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

ĮSAKYMAS

 

DĖL REKOMENDUOJAMŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMŲ SOCIALINĘ GLOBĄ GAUNANTIEMS ASMENIMS PATVIRTINIMO

 

2007 m. gruodžio 29 d. Nr. V-1090

Vilnius

 

 

Įgyvendindamas Valstybinės maisto ir mitybos strategijos įgyvendinimo priemonių 2003-2010 metų plano, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. spalio 23 d. nutarimu Nr. 1325 (Žin., 2003, Nr. 101-4556), 9.1 ir 9.2 priemones:

1. Tvirtinu Rekomenduojamas maisto produktų paros normas socialinę globą gaunantiems asmenims (pridedama).

2. Pripažįstu netekusiu galios Lietuvos higienos normos HN 124:2004 „Vaikų globos įstaigos. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2004 m. sausio 23 d. įsakymu Nr. V-17 (Žin., 2004, Nr. 45-1492), 2 priedą.

 

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                  RIMVYDAS TURČINSKAS

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

2007 m. gruodžio 5 d. raštas Nr. (12.3-33)-SD-10466


 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2007 m. gruodžio 29 d. įsakymu
Nr. V-1090

 

REKOMENDUOJAMOS MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS SOCIALINĘ GLOBĄ GAUNANTIEMS ASMENIMS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (neto, g) 1 globotiniui

1–3 metų amžiaus

4–6 metų amžiaus

7–14 metų amžiaus

15–29 metų amžiaus

Vyresniems kaip 29 metų amžiaus

Suaugusiems asmenims, negalintiems judėti

1. Duonos ir pyrago gaminiai, grūdų produktai (ruginė, kvietinė duona, batonai, miltai, makaronai ir kt.)

105

140

200

260

245

190

2. Kruopos ir ankštinės kultūros

24

35

55

60

60

38

3. Bulvės

130

200

300

350

310

230

4. Daržovės

140

240

450

470

350

240

5. Vaisiai ir sultys

246

256

380

392

330

300

6. Mėsa ir mėsos gaminiai

55

70

90

110

110

60

7. Pienas ir pieno produktai (pienas, kefyras, jogurtas, varškė ir varškės sūriai, fermentiniai sūriai, grietinė, sviestas ir kt.)

594

363

384

398

390

323

8. Kiaušiniai

20

40

40

40

20

15

9. Žuvis ir žuvies produktai

20

40

65

70

60

40

10. Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai

47

80

90

110

95

75

11. Augalinis aliejus ir majonezas

8

15

20

30

25

20

12. Joduota druska

2

3

5

5

5

3

 

_________________