LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

ĮSAKYMAS

 

DĖL PUSRYČIŲ, PIETŲ IR PAVAKARIŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠO PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES PATVIRTINIMO

 

2008 m. rugpjūčio 25 d. Nr. V-816

Vilnius

 

Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymo (Žin., 2006, Nr. 73-2755; 2008, Nr. 632368) nuostatas ir vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2006 m. rugsėjo 12 d. nutarimą Nr. 880 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymą“ (Žin., 2006, Nr. 98-3810):

1. Tvirtinu Pusryčių, pietų ir pavakarių patiekalų gamybai reikalingų produktų rinkinių sąrašą pagal mokinių amžiaus grupes (pridedama).

2. Pripažįstu netekusiu galios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. lapkričio 13 d. įsakymą Nr. V-936 „Dėl pusryčių ir pietų patiekalų gamybai reikalingų produktų rinkinių sąrašo pagal mokinių amžiaus grupes“ (Žin., 2006, Nr. 125-4764).

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                              GEDIMINAS ČERNIAUSKAS

 

_________________

 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2008 m. rugpjūčio 25 d.

įsakymu Nr. V-816

 

PUSRYČIŲ, PIETŲ IR PAVAKARIŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠAS PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES

 

Eil. Nr.

Produkto pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) 1 mokiniui

5–6 metų amžiaus

7–10 metų amžiaus

11–14 metų amžiaus

15 metų ir vyresniems

1.

Grūdų produktai

84

104

116

131

1.1.

Ruginė duona

44

51

63

76

12.

Kvietinė duona, batonai

19

25

25

25

1.3.

Kvietiniai miltai

10

13

13

15

1.4.

Makaronai

11

15

15

15

2.

Kruopos ir ankštiniai

29

40

43

48

2.1.

Kruopos

25

36

39

44

2.2.

Ankštinės kultūros

4

4

4

4

3.

Bulvės

165

241

241

241

4.

Daržovės

248

330

406

457

5.

Vaisiai ir sultys

182

211

269

325

5.1.

Švieži vaisiai

114

127

159

190

5.2.

Džiovinti vaisiai

5

8

8

8

5.3.

Sultys

63

76

102

127

6.

Liesa mėsa ir mėsos produktai

45

50

60

70

7.

Pienas ir pieno produktai

300

316

321

330

7.1.

Pienas, kefyras, jogurtas

254

254

254

254

7.2.

Sviestas

10

13

15

20

7.3.

Varškė

25

36

38

41

7.4.

Grietinė

8

8

9

10

7.5.

Fermentinis sūris

3

5

5

5

8.

Kiaušiniai (vnt.)

1

1

1

1

9.

Žuvis ir žuvies produktai

32

51

51

51

10.

Cukrus, medus ir konditerijos produktai

64

70

70

77

10.1.

Cukrus

13

13

13

13

10.2.

Uogienė, džemas

13

13

13

13

10.3.

Konditerijos produktai, medus

38

44

44

51

11.

Augalinis aliejus

13

14

17

22

12.

Joduota druska

2

3

3

3

13.

Prieskoniai

1

1,5

2

2

14.

Arbatžolės, kakava, kava

1,9

2,5

2,5

2,5

 

_________________