LIETUVOS RESPUBLIKOS

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO

ĮSAKYMAS

 

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2009 M. SAUSIO 12 D. ĮSAKYMO NR. 3D-13 „DĖL NEALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ IR GIROS APIBŪDINIMO, GAMYBOS IR PREKINIO PATEIKIMO TECHNINIO REGLAMENTO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2011 m. spalio 19 d. Nr. 3D-765

Vilnius

 

Siekdamas reglamentuoti nealkoholinių gėrimų ir giros apibūdinimą, gamybą ir prekinį pateikimą,

pakeičiu Nealkoholinių gėrimų ir giros apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninį reglamentą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. sausio 12 d. įsakymu Nr. 3D-13 „Dėl Nealkoholinių gėrimų ir giros apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento patvirtinimo“ (Žin., 2009, Nr. 7-252):

1. Įrašau 3 punkto lentelės skiltyje „Kategorija“ po eilutės „Giros skonio gaivusis gėrimas“ eilutę „Gaivusis sulčių gėrimas“.

2. Išdėstau 5.2 punktą taip:

5.2. Gaivusis gėrimas su sultimis – gaivusis gėrimas, kurio sudėtyje yra ne mažiau kaip 5 tūrio proc. vaisių, daržovių sulčių, jų tyrės arba jų mišinių.“

3. Papildau nauju 5.6 punktu:

5.6. Gaivusis sulčių gėrimas – gaivusis gėrimas, kurio sudėtyje vaisių, daržovių sulčių, jų tyrės arba jų mišinių yra ne mažiau kaip 12 proc.“

4. Išdėstau 8 punktą taip:

8. Giros misa – iš duonos džiūvėsių ir (ar) kitų grūdinių produktų ekstrakto arba iš giros misos koncentrato, arba iš vaisių ir (ar) daržovių gaunamas ekstrakcinių medžiagų tirpalas, į kurį pridedama cukraus arba cukraus sirupų. Į vaisių ar daržovių koncentratą, iš kurio gaminamas ekstrakcinių medžiagų tirpalas, gali būti įdėta natūralių kvapiųjų medžiagų pagrindų arba kvapiųjų medžiagų preparatų.“

5. Papildau nauju 49.3 punktu:

49.3. Ženklinant 5.2 ir 5.6 punktuose nurodytus gėrimus, galima nurodyti konkrečias naudotas sultis, pvz., gaivusis gėrimas su obuolių sultimis, gaivusis morkų sulčių gėrimas“.

 

 

 

Žemės ūkio ministras                                                           Kazys Starkevičius