LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL PAPILDOMŲ PRIVALOMŲJŲ REKVIZITŲ PRIDĖTINĖS VERTĖS MOKESČIO SĄSKAITOSE - FAKTŪROSE IR KITUOSE ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS PIRKIMO DOKUMENTUOSE NUSTATYMO

 

2004 m. vasario 27 d. Nr. 3D-80

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo (Žin., 2004, Nr. 35-1271; 2004, Nr. 17-505) 79 straipsnio 9 dalies, 80 straipsnio 1 dalies 17 punkto, 98 straipsnio 3 ir 4 dalies nuostatomis, Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo (Žin., 2001, Nr. 99-3515, Nr. 110-3995; 2002, Nr. 123-5548; 2003, Nr. 73-3347, Nr. 123-5586) 13 straipsniu:

1. Tvirtinu papildomus privalomuosius rekvizitus pridėtinės vertės mokesčio sąskaitose-faktūrose ir kituose žemės ūkio produkcijos pirkimo dokumentuose (pridedama).

2. Nustatau, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2004 m. gegužės 1 dienos.

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO Ministras                                                                   Jeronimas Kraujelis


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2004 m. vasario 27 d. įsakymu Nr. 3D-80

 

PAPILDOMI PRIVALOMIEJI REKVIZITAI PRIDĖTINĖS VERTĖS MOKESČIO SĄSKAITOSE-FAKTŪROSE IR KITUOSE ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS PIRKIMO DOKUMENTUOSE

 

PVM sąskaitose-faktūrose ar kituose žemės ūkio produkcijos pirkimo dokumentuose, be teisės aktais nustatytų privalomų apskaitos dokumentuose rekvizitų, turi būti nurodyti šie papildomi rekvizitai:

1. Bendri šie apskaitos dokumentų rekvizitai:

1.1.1. Tiekėjo (pardavėjo) banko pavadinimas, banko kodas, atsiskaitomoji sąskaita;

1.1.2. Ūkininko ūkio registravimo pažymėjimo Nr., ūkininko pažymėjimo Nr. arba kito dokumento pavadinimas ir Nr., paso serija ir Nr.;

1.1.3. Transporto važtaraščio (lydraščio) Nr., automobilio Nr., kelionės lapo Nr., vairuotojo vardas, pavardė;

1.1.4. Pirkėjo įmonės vadovo įgalioto asmens vardas, pavardė, pareigos ir parašas.

2. Be 1 punkte nurodytų rekvizitų, privalo būti įrašyti ir šie rekvizitai, turintys įtakos žemės ūkio produkcijos įskaitomajam svoriui ar kainai:

2.1. Perkant natūralų pieną:

2.1.1. Pieno pardavimo laikotarpis;

2.1.2. Pirkimo mokėjimo žiniaraščio Nr.;

2.1.3. Somatinės ląstelės (g. vid.);

2.1.4. Bendras bakterijų skaičius (g. vid.);

2.1.5. Inhibitorinės medžiagos;

2.1.6. Užšalimo temperatūra;

2.1.7. Pieno rūšys (aukščiausiosios, pirmosios ar antrosios);

2.1.8. Pristatytas natūralaus pieno kiekis, kg;

2.1.9. Riebalų proc.;

2.1.10. Baltymų proc.;

2.1.11. Perskaičiavimo koeficientas;

2.1.12. Perskaičiuoto į bazinius rodiklius pieno kiekis, kg;

2.1.13. Bazinio pieno kaina, Lt/kg;

2.1.14. Nuoskaita už pašalinį vandenį nuo bazinio pieno kainos, Lt/kg;

2.1.15. Apskaičiuota suma, Lt;

2.2. Perkant gyvulius pagal gyvą svorį ar pagal skerdenas:

2.2.1. Gyvulių rūšis ir identifikavimo Nr.;

2.2.2. Lytis;

2.2.3. Amžius, mėn.;

2.2.4. Galvų skaičius;

2.2.5. Įmitimo kategorija (kai atsiskaitoma pagal gyvą svorį);

2.2.6. Gyvasis svoris, kg;

2.2.7. Įskaitoma gyvojo svorio, kg (kai atsiskaitoma pagal gyvą svorį);

2.2.8. Gyvojo svorio kaina, Lt/kg (kai atsiskaitoma pagal gyvą svorį);

2.2.9. Apskaičiuota suma, Lt;

Skerdenas:

2.2.10. Kategorija;

2.2.11. Raumeningumo klasė;

2.2.12. Riebumo klasė;

2.2.13. Įskaitinė skerdenos masė, kg;

2.2.14. Skerdenos kaina, Lt/100 kg;

2.2.15. Apskaičiuota suma, Lt;

2.3. Perkant grūdus:

2.3.1. Grūdų rūšis;

2.3.2. Priimtas fizinis grūdų svoris, kg;

2.3.3. Grūdų drėgnis, proc.;

Priemaišos:

2.3.4. Sudygę grūdai, proc.;

2.3.5. Šiukšlinės priemaišos, proc.;

2.3.6. Grūdinės priemaišos, proc.;

2.3.7. Pažeisti grūdai, proc.

2.3.8. Natūrinis svoris, kg/hl;

2.3.9. Kviečių baltymingumas, proc.;

2.3.10. Įskaitomasis svoris, kg;

2.3.11. Kaina už įskaitomąjį svorį, Lt/t;

Piniginės priemokos (nuolaidos):

2.3.12. Priemoka (+), nuolaidos (-) už mažesnį ar didesnį drėgnį (Lt/t);

2.3.13. Nuolaidos už mažesnį natūrinį svorį (Lt/t);

2.3.14. Nuolaidos už didesnį pažeistų grūdų kiekį (Lt/t);

2.3.15. Nuolaidos už didesnį grūdinių priemaišų kiekį (Lt/t);

2.3.16. Nuolaidos už didesnį sudygusių grūdų kiekį (Lt/t);

2.3.17. Nuolaidos už didesnį šiukšlinių priemaišų kiekį (Lt/t);

2.3.18. Nuolaidos už mažesnį baltymų kiekį kviečiuose (Lt/t);

2.3.19. Apskaičiuota suma, Lt;

2.3.20. Registro Nr.;*

2.3.21. Registro tarnybos pavadinimas;*

2.3.22. Ūkinės operacijos data;*

2.3.23. Ūkinės operacijos turinys.*

* Papildomi bendrieji rekvizitai:

2.4. Perkant cukrinius runkelius:

2.4.1. Kvotiniai ar nekvotiniai runkeliai;

2.4.2. Pristatytasis svoris, t;

2.4.3. Švarumo proc.;

2.4.4. Švarių cukrinių runkelių svoris, t;

2.4.5. Cukringumas (faktinis), proc.;

2.4.6. Baltojo cukraus kiekis, t;

2.4.7. Įskaitomasis svoris, t;

2.4.8. Kaina už įskaitomąjį svorį, Lt/t;

2.4.9. Priemoka (nuoskaita) už švarius cukrinius runkelius, Lt/t;

2.4.10. Apskaičiuota suma, Lt;

2.4.11. Cukringumas (bazinis), proc.;

2.4.12. Koeficientas faktiniam perskaičiavimui;

2.4.13. Poliarizuoto cukraus kiekis, t;

2.4.14. Balto cukraus kiekis, t;

2.4.15. Perskaičiuota suma, Lt;

2.5. Perkant vaisius, uogas ir daržoves:

2.5.1. Žemės ūkio produktų pavadinimas;

2.5.2. Standartiniai ar nestandartiniai produktai;

2.5.3. Pristatytasis svoris, kg;

2.5.4. Purvingumas, proc.;

2.5.5. Natūralaus svorio sumažėjimo nuoskaita, kg;

2.5.6. Įskaitomasis svoris, kg;

2.5.7. Kaina už įskaitomąjį svorį, Lt/kg;

2.5.8. Apskaičiuota suma, Lt;

2.6. Perkant linų šiaudelius:

2.6.1. Veislė;

2.6.2. Pristatytasis svoris, kg;

2.6.3. Įskaitomasis svoris, kg;

2.6.4. Kaina už įskaitomąjį svorį, Lt/kg;

2.6.5. Apskaičiuota suma, Lt.

______________