LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2002 M. LIEPOS 29 D. ĮSAKYMO NR. 279 „DĖL KIAULIŲ SKERDENŲ KOKYBĖS ĮVERTINIMO IR KLASIFIKACIJOS TECHNINIO REGLAMENTO“ PAKEITIMO

 

2002 m. lapkričio 29 d. Nr. 463

Vilnius

 

 

Pakeičiu Kiaulių skerdenų kokybės įvertinimo ir klasifikacijos techninį reglamentą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. 279 „Dėl kiaulių skerdenų kokybės įvertinimo ir klasifikacijos techninio reglamento“ (Žin., 2002, Nr. 79-3351):

1. Išdėstau 3 punkte sąvoką „Skerdena“ taip:

Skerdena paskerstas ir nukraujintas kiaulės kūnas su oda arba be odos, su galva arba be galvos, be vidurių, vidaus organų ir riebalų, uodegos, kojų, nupjautų per kulno ir riešo sąnarius, lyties organų ir šerių, kai kiaulių skerdenos įvertinamos ir klasifikuojamos pagal masę ir lašinių storį

arba

Skerdena – paskerstas ir nukraujintas kiaulės kūnas su oda, galva, uodega, priekinėmis ir užpakalinėmis kojomis, be liežuvio, vidurių, vidaus organų, vidaus riebalų, inkstų, diafragmos, lyties organų, šerių ir nagų, kai kiaulių skerdenos įvertinamos ir klasifikuojamos pagal raumeningumą.“

2. Išdėstau 3 punkte sąvoką „Skerdenos masė“ taip:

Skerdenos masė – apdorotos šiltos skerdenos masė, kai kiaulių skerdenos įvertinamos ir klasifikuojamos pagal masę ir lašinių storį.“

3. Papildau 3 punktą sąvoka „Skerdenos įskaitinė masė“:

Skerdenos įskaitinė masė – apdorotos šiltos 2 proc. sumažintos arba atšaldytos skerdenos masė, kai kiaulių skerdenos įvertinamos ir klasifikuojamos pagal raumeningumą.“

4. Išdėstau 4.2 punktą taip:

4.2. atšaldytą, kai mėsos temperatūra ne žemesnė kaip –1 oC ir ne aukštesnė kaip +7 oC;“.

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                                   JERONIMAS KRAUJELIS

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos

valstybinės maisto ir veterinarijos

tarnybos direktorius

Kazimieras Lukauskas

2002 m. lapkričio 28 d.