LOGOnespalv-maz2

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO

MINISTRAS

 

ĮSAKYMAS

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2009 M. BIRŽELIO 5 D. ĮSAKYMO NR. 3D-416 „DĖL DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO GAMINIUS TEIKIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2014 m. gruodžio 30 d. Nr. 3D-1012

Vilnius

 

 

1. P a k e i č i u Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. birželio 5 d. įsakymu Nr. 3D-416 „Dėl Duomenų apie pieną ir pieno gaminius taisyklių patvirtinimo“:

1.1. Pakeičiu 1 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama);

1.2. Pakeičiu 2 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama);

1.3. Pakeičiu 3 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama);

1.4. Pakeičiu 4 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama);

1.5. Pakeičiu 5 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama);

2. N u s t a t a u , kad šis įsakymas įsigalioja 2015 m. sausio 1 d.

 

 

 

Žemės ūkio ministrė                                                                                                  Virginija Baltraitienė


 

Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių

1 priedas

 

(Pieno gaminių pardavimo vidaus rinkoje mėnesio ataskaitos PS-1 forma)

 

 

 

 

(įmonės pavadinimas)

 

PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO VIDAUS RINKOJE MĖNESIO ATASKAITA PS-1

 

Nr.          

(data)

_______ m. ________ mėn. ataskaita

 

 

 

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pateikiama iki mėnesio 15 d. ataskaitiniam mėnesiui pasibaigus.
Pateikia pieno perdirbimo įmonės.

Teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui.

 

Adresas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos kodas (EVRK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK)

 

 

 

Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt

 

 

Gaminio pavadinimas

Kodas

Matavimo vnt.

Pardavimo kaina Eur

Parduoti kiekiai kg

Pastabos

A

B

C

1

2

3

Geriamasis pienas, nenugriebtas, nenormalizuotas (natūralus), ne mažesnio kaip 3,5 % riebumo, pasterizuotas, išfasuotas po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes

11211

l

 

 

 

Geriamasis pienas, pasterizuotas, 2,5 % riebumo, išfasuotas po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes

11511

l

 

 

 

Kefyras, 2,5 % riebumo, išfasuotas po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes

14221

l

 

 

 

Grietinė, 30 % riebumo, išfasuota po 450 g į polistireno indelius

14231

kg

 

 

 

Grietinės ir augalinių riebalų mišinys, išfasuotas po 450 g
į polistireno indelius

1621

kg

 

 

 

Jogurtas su priedais, išfasuotas  po 350–360 g į polistireno indelius

14111

kg

 

 

 

Sutirštintas saldintas pienas

212

kg

 

 

 

Sviestas, 82 % riebumo, išfasuotas po 200 g į folijos fasuotes

231131

kg

 

 

 

Tepieji riebalų mišiniai, kuriuose augalinių riebalų ne daugiau kaip 15 %, išfasuoti po 200 g į folijos fasuotes

233201

kg

 

 

 

Tepieji riebalų mišiniai, kuriuose augalinių riebalų daugiau nei 15 %, bet ne daugiau kaip 50 %, išfasuoti po 200 g
į folijos fasuotes

233202

kg

 

 

 

Varškė, liesa be priedų, išfasuota po 200 g

242621

kg

 

 

 

Varškės sūris, 22 % riebumo, be priedų

242611

kg

 

 

 

Gouda tipo sūriai

24231

kg

 

 

 

Tilsit tipo sūriai

24232

kg

 

 

 

Kietieji ilgai brandinti sūriai

2424

kg

 

 

 

 

 

Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti

 

val.

 

min.

 

Pildoma sausio mėn. ataskaitoje

 

(Įmonės vadovo arba jo įgalioto asmens pareigų pavadinimas)               (Parašas)                    (Vardas ir pavardė)

 

 

(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)

Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt


 

INFORMACIJA DĖL PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO VIDAUS RINKOJE MĖNESIO STATISTINIO TYRIMO

(mėnesio ataskaita PS-1)

 

 

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS

 

2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39).

 

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, TIKSLAS IR APIMTIS

 

Tai mėnesio ištisinis tyrimas.

 

Ataskaitą pildo pieno perdirbimo įmonės.

 

Tiriamasis laikotarpis – kalendorinis mėnuo.

 

Tyrimo tikslas – nustatyti pieno gaminių pardavimo kainas vidaus rinkoje, apskaičiuoti vidutines pieno gaminių kainas ir jų pokytį.

 

STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO VIETA

Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“;

interneto tinklalapyje:

 

www.vic.lt

 

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis.

 

 

 

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis.

 

 

 

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.

 

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.

 

Paaiškinimai pieno gaminių pardavimo vidaus rinkoje mėnesio ataskaitai PS-1 pildyti

 

1. Skiltyje „Pardavimo kaina Eur“ nurodyti vidutinę (svertinę) gaminio pardavimo iš įmonės vidaus rinkoje (Lietuvoje) kainą, be mokesčių (PVM ir akcizų) ir kitų kaštų (transportavimo, pakrovimo, sandėliavimo, palečių, draudimo ir pan.). Pardavimo kaina (1 skiltis) pateikiama atsižvelgiant į matavimo vienetus (C skiltis). (Pvz., jei C skiltyje nurodyta l, tai kaina teikiama Eur /l, jei kg – Eur /kg).

2. Skiltyje „Parduoti kiekiai kg“ pateikti parduotų vidaus rinkoje (Lietuvoje) gaminių kiekius kilogramais.

3. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto gaminio pavadinimus.

4. Gouda tipo sūriai (kodas 24231). Teikti daugiausiai parduodamo šio tipo sūrio kainas, skiltyje „Pastabos“ nurodant pasirinkto sūrio pavadinimą.

5. Tilsit tipo sūriai (kodas 24232). Teikti daugiausiai parduodamo šio tipo sūrio kainas, skiltyje „Pastabos“ nurodant pasirinkto sūrio pavadinimą.

6. Kietieji ilgai brandinti sūriai (kodas 24241). Sūriai, kurie yra brandinti ne trumpiau kaip 2 mėn. ir kuriuose neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis mažesnis kaip 55%. Teikti daugiausiai parduodamo šio tipo sūrio kainas, skiltyje „Pastabos“ nurodant pasirinkto sūrio pavadinimą.

7. Pieno gaminių, apie kuriuos teikiami duomenys, sąrašas pateiktas Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių 6 priede.

8. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.

 

______________________________________________

 

 


 

Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių

2 priedas

(Pieno supirkimo ir pardavimo mėnesio/metų ataskaitos PS-2 forma)

 

(įmonės pavadinimas)

 

PIENO SUPIRKIMO IR PARDAVIMO MĖNESIO / METŲ ATASKAITA PS-2

 

Nr.          

(data)

_______ m. ________ mėn. ataskaita

 

 

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pateikiama: 

Mėnesio – iki mėnesio 12 d. ataskaitiniam mėnesiui pasibaigus.

Metų – iki vasario 1 d. ataskaitiniams metams pasibaigus.

Pateikia pieno supirkimo įmonės ir pieno perdirbimo įmonės.

Teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui.

 

Adresas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos kodas (EVRK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK)

 

 

 

Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt

 

Pieno supirkimas pagal tiekėjus

Kodas

Pieno kiekis t

Išmokos (be PVM) Eur

Riebumas %

Baltymingumas %

A

B

1

2

3

4

I. Pieno supirkimas iš pieno gamintojų

I.I. Žalio natūralaus riebumo

Iš ūkininkų ir šeimos ūkių, netaikant nuoskaitų

100111

 

 

 

 

Iš žemės ūkio bendrovių ir įmonių, netaikant nuoskaitų

100112

 

 

 

 

Iš viso, netaikant nuoskaitų

10011

 

 

 

 

Iš ūkininkų ir šeimos ūkių, taikant nuoskaitas

100121

 

 

 

 

Iš žemės ūkio bendrovių ir įmonių, taikant nuoskaitas

100122

 

 

 

 

Iš viso, taikant nuoskaitas

10012

 

 

 

 

Iš viso

1001

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologinės gamybos

 

 

 

 

 

I.II. Įskaitomojo svorio pienas

Iš ūkininkų ir šeimos ūkių

011

 

 

 

 

Iš žemės ūkio bendrovių ir įmonių

012

 

 

 

 

Iš viso

01

 

 

 

 

II. Žalio natūralaus riebumo pieno pirkimas iš kitų tiekėjų

Iš pieno supirkimo įmonių

1002

 

 

 

 

Iš kitų pieno perdirbimo įmonių

1003

 

 

 

 

Iš kitų valstybių

1004

 

 

 

 

iš jų iš ES valstybių (žemiau įvardyti)

10041

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių)

 

 

 

 

 

III. Žalio natūralaus riebumo pieno pardavimas į kitas valstybes

Į kitas valstybes

41100, 42100

 

 

 

 

iš jų į ES valstybes (žemiau įvardyti)

41100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti

 

val.

 

min.

 

Pildoma ataskaitoje už vasario mėn.

 

 

(Įmonės vadovas arba jo įgalioto asmens pareigos)                                 (Parašas)                                   (Vardas ir pavardė)

 

 

(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)

 

 

 

Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt; dėl ekologinės gamybos pieno tel. (8 37) 39 70 75; el.p. eko@vic.lt

 

INFORMACIJA DĖL PIENO SUPIRKIMO IR PARDAVIMO STATISTINIO TYRIMO

(mėnesio/metų ataskaita PS-2)

 

 

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS

2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39).

 

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, TIKSLAS IR APIMTIS

 

Tai mėnesio, metų ištisinis tyrimas.

 

Ataskaitą pildo pieno supirkimo ir perdirbimo įmonės, superkančios pieną iš gamintojų.

 

Tiriamasis laikotarpis – kalendorinis mėnuo ir kalendoriniai metai.

 

Tyrimo tikslas – nustatyti supirkto/parduoto pieno kiekį, jo riebumą ir baltymingumą, apskaičiuoti vidutinę pieno supirkimo/pardavimo kainą ir jos pokyčio indeksą.

 

STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO LAIKAS IR VIETA

Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“;

interneto tinklalapyje www.vic.lt;

18 dieną ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus Statistikos departamentui pateikiami suvestiniai duomenys.

 

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis.

 

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis.

 

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.

 

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.

 

 

 

Paaiškinimai pieno supirkimo ir pardavimo mėnesio/metų ataskaitai PS-2 pildyti

 

1. Ataskaitoje pateikiami duomenys apie supirktą/parduotą per ataskaitinį laikotarpį natūralaus riebumo žalią karvių pieną:

1.1. Išmokos už pieną – tai priskaičiuota suma už supirktą/parduotą pieną pagal sutartyje numatytą kainą, į sumą neįeina mokesčiai už tyrimus ir kiti atsiskaitymai.

1.2. Eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam netaikyta nuoskaitų“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, kuris atitinka pieno kokybės reikalavimus, išdėstytus Pieno supirkimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 9 d. įsakymu Nr. 146 „Dėl pieno supirkimo taisyklių patvirtinimo“.

1.3. Eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam taikyta nuoskaita“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, už kurį apmokant taikyta nors viena iš visų Pieno supirkimo taisyklėse nustatytų kainos nuoskaitų.

1.4. Riebumas (proc.) – piene esantis riebalų kiekis, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.

1.5. Baltymingumas (proc.) – baltymų kiekis, esantis piene, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.

1.6.  Įskaitomojo svorio pienas – supirkto pieno kiekis, perskaičiuotas į bazinį riebumą (3,4 %) ir baltymų kiekį (3,0 %).

1.7.  Lentelės I.I dalies eilutę „iš to skaičiaus ekologinės gamybos“ bei II dalies eilutę „iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių)“ pildo tik sertifikuotos ekologiškų produktų perdirbimo įmonės ir pieninės, supirkusios pieną iš sertifikuotų, ekologišką pieną gaminančių ūkių, bendrovių ir įmonių.

1.8. Tamsaus fono lentelės celės nepildomos.

2. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.

_______________

 

 

Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių

3 priedas

 

(Pieno ir kitų gaminių gamybos ir pardavimo mėnesio ataskaitos PS-3 forma)

 

(įmonės pavadinimas)

 

 

PIENO IR KITŲ GAMINIŲ GAMYBOS IR PARDAVIMO MĖNESIO ATASKAITA PS-3

 

Nr.          

(data)

 

_______ m. ________ mėn. ataskaita

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas (EVRK)

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK)

 

 

Garantuojamas gautų duomenų
konfidencialumas

Pateikiama iki mėnesio 12 d. ataskaitiniam mėnesiui pasibaigus.

 

Kviečiame pildyti elektroninę ataskaitos formą. Pildymo tvarką rasite interneto svetainėje

http://www.vic.lt
Registruotiems vartotojams > Interaktyvi duomenų įvesties sistema (IDIS)
Pateikia  –       visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.

 

Teikiama – VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui.

 

Prieš pildydami ataskaitą, perskaitykite pastabas ir paaiškinimus.

 

 

 

 


 

I dalis. Gaminių gamyba iš nuosavų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių

 

Duomenys pateikiami pagal produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorių (PGPK II dalis) (žr. www.stat.gov.lt -> Klasifikatoriai PRODCOM 2008 m. nacionalinis).

Gaminio pavadinimas

Gaminio kodas

Likučiai mėnesio pradžioje kg

 

Gamyba kg

Kitas panaudojimas (išdalinta akcijų metu ir pan.) kg

Pardavimas kg

Likučiai mėnesio pabaigoje kg

 

Parduota galiojusiomis kainomis be PVM ir akcizų tūkst. Eur

pagal Tarybos direktyvą

96/16/EB

PGPK II dalis

pagaminta

iš viso

iš to skaičiaus gaminiai skirti tiesiogiai parduoti

parduota

iš viso

iš to skaičiaus

iš viso

iš to skaičiaus

kodas

agre-gavi-

mo

lygis

Lietuvos rinkoje

ES šalyse

trečiosiose šalyse

Lietuvos rinkoje

ES šalyse

A

B

C

D

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

1. Pieno gaminiai

Geriamasis pienas

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiškas geriamasis pienas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 1 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris ne didesnis kaip 2 l

 

10.51.11.33.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 1 % masės, bet ne didesnis kaip 6 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris ne didesnis kaip 2 l

 

10.51.11.42.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 1 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris didesnis kaip 2 l

 

10.51.11.37.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 1 % masės, bet ne didesnis kaip 6 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių grynasis (neto) tūris didesnis kaip 2 l

 

10.51.11.48.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasukos (įskaitant raugintas)

 

10.51.52.65.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš jų skirtos vartoti tiesiogiai

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grietinėlė

131–132

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 6 % masės, bet ne didesnis kaip 21 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris ne didesnis kaip 2 l

 

10.51.12.10.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 21 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris ne didesnis kaip 2 l

 

10.51.12.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 6 % masės, bet ne didesnis kaip 21 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris didesnis kaip 2 l

 

10.51.12.20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 21 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris didesnis kaip 2l

 

10.51.12.40.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aromatizuotas jogurtas arba raugintas pienas (rūgpienis, grietinė, jogurtas ir kiti fermentuoti produktai, į kuriuos pridėta kvapiųjų medžiagų, vaisių, riešutų ar kakavos)

141

10.51.52.45.00

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aromatizuotas jogurtas

1411

10.51.52.45.20

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiškas aromatizuotas jogurtas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aromatizuotas rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai

1412

10.51.52.45.10

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti fermentuoti gaminiai, į kuriuos pridėta kvapiųjų medžiagų, vaisių, riešutų ar kakavos

1413

10.51.52.45.80

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rūgpienis, grietinė, jogurtas ir kiti fermentuoti gaminiai

142

10.51.52.41.00

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jogurtas (be priedų)

1421

10.51.52.41.30

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiškas jogurtas (be priedų)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai

1422

10.51.52.41.10

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiškas rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grietinė

1423

10.51.52.41.20

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiška grietinė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti fermentuoti gaminiai

 

10.51.52.41.80

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sutirštintas pienas, į kurį nepridėta cukraus ar kitų saldiklių

211

10.51.51.04.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sutirštintas pienas, į kurį pridėta cukraus ar kitų saldiklių

212

10.51.51.08.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenugriebto pieno milteliai arba grietinėlės milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris ne didesnis kaip 2,5 kg

221

222

223

10.51.22.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenugriebto pieno milteliai arba grietinėlės milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris didesnis kaip 2,5 kg

10.51.22.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris ne didesnis kaip 2,5 kg

224

10.51.21.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris didesnis kaip 2,5 kg

224

10.51.21.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš jo į intervencinius sandėlius

2241

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasukų milteliai

225

10.51.52.63.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas ir kiti pieno riebalų gaminiai (pateikiama sviesto ekvivalentu, kurio pieno riebalų kiekis yra 82 % gaminio masės)

(į sviestą perskaičiuota suma 231+232+23311+23312+2332)

23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip
85 % masės (įskaitant išrūgų sviestą)

231

10.51.30.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš jo į intervencinius sandėlius

23111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas, kurio riebumas didesnis kaip 85 % masės ir kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus pieno pastas, kurių riebumas mažesnis kaip 80% masės) (lydytas sviestas)

232

10.51.30.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tepieji pieno riebalai – pieno riebalų emulsija, kurioje pieno riebalai yra vieninteliai produkto riebalai, o jų kiekis yra ne mažesnis kaip 39 % masės, bet mažesnis kaip 80 % masės

23311

10.51.30.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži (nebrandinti arba nekonservuoti) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius ir varškę

2426

10.51.40.30.00

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži (nebrandinti arba nekonservuoti) sūriai

24261

10.51.40.30.10

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varškė

24262

24263

10.51.40.30.20

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiška varškė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti švieži sūriai (čia parodomi varškės sūreliai)

24264

10.51.40.30.80

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trinti sūriai, sūrių milteliai, pelėsiniai ir kiti nelydyti sūriai

2421–

2425

10.51.40.50.00

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiški sūriai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trinti arba miltelių pavidalo sūriai

 

10.51.40.50.10

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelėsiniai sūriai

 

10.51.40.50.20

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti nelydyti sūriai

 

10.51.40.50.80

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus kiti ekologiški nelydyti sūriai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba sūrių miltelius

25

10.51.40.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazeinas ir kazeinatai

26

10.51.53.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, skysto arba pastos pavidalo, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių

271

272

10.51.55.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji gaminiai, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių

273

275

10.51.55.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laktozė ir laktozės sirupas (įskaitant chemiškai gryną laktozę)

274

10.51.54.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai, kuriuose yra sudedamųjų natūralaus pieno dalių, nenurodyti kitoje vietoje

163

284

10.51.56.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sausasis išrūgų baltymų koncentratas

276

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai (įskaitant šerbetą ir ledus ant pagaliuko) (išskyrus ledų mišinius ir ledų pagrindą). Pateikti litrais

17

10.52.10.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Gaminiai, kuriuose yra natūralaus pieno dalių

Sūris fondiu ir maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje

 

10.89.19.40.00

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grietinėlės ir augalinių riebalų mišinys

161

10.89.19.40.10

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grietinės ir augalinių riebalų mišinys

162

10.89.19.40.20

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varškės gaminiai su augaliniais riebalais

281

10.89.19.40.30

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežio sūrio gaminiai su augaliniais riebalais

282

10.89.19.40.40

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūrio gaminiai su augaliniais riebalais

283

10.89.19.40.50

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tepieji riebalų mišiniai

2332

10.89.19.40.60

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tepieji pieno riebalai, kurių riebumas mažesnis kaip 39 %

23312

10.89.19.40.80

B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nealkoholiniai gėrimai, kuriuose yra pieno riebalų

15

11.07.19.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ne pieno gaminiai

(įmonės gaminius koduoja vadovaudamosi PGPK II dalimi, naudodamos gaminių aprašymuose nurodytus matavimo vienetus)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


II dalis. Gaminių gamyba iš užsakovų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių

 

Duomenys pateikiami pagal produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorių (PGPK II dalis) (žr. www.stat.gov.lt -> Klasifikatoriai, PRODCOM 2008 m. nacionalinis).

Gaminio pavadinimas

Gaminio kodas

Matavimo vnt.

Pagaminta natūriniais vienetais

Atliktų pramoninių darbų vertė

tūkst. Eur

Jei užsakovas iš Lietuvos, nurodyti įmonės kodą

pagal Tarybos direktyvą 96/16/EB

PGPK II dalis

kodas

agre-

gavi-

mo

lygis

iš viso

iš to skaičiaus

Lietuvos rinkai

iš viso

iš to skaičiaus Lietuvos rinkai

A

B

C

D

E

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiekis kg

 

Riebalų kiekis kg

 

Žalias natūralaus riebumo pienas, sunaudotas gaminių gamyboje per ataskaitinį laikotarpį

 

 

 

 

 

iš to kiekio pienas, sunaudotas gaminių gamyboje iš užsakovų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių

 

 

 

 

 

 

Prašome nurodyti, kurioms institucijoms šiuos arba analogiškus duomenis teikiate (pildoma balandžio mėn. ataskaitoje)

 

 

Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti

 

val.

 

min.

 

Pildoma balandžio mėn. ataskaitoje

 

 

(Įmonės vadovo arba jo įgalioto asmens pareigų pavadinimas)                               (Parašas)                    (Vardas ir pavardė)

 

 

(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. nr., el. paštas, faks.)

 

Pasiteirauti:

Dėl gaminių kodavimo pagal PGPK klasifikatorių, tel. (8 5) 236 4769.

Dėl gaminių kodavimo, tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt.

Dėl ekologiškų gaminių tel. (8 37) 39 70 75; el.p. eko@vic.lt.

 

 

INFORMACIJA DĖL PIENO IR KITŲ GAMINIŲ GAMYBOS IR PARDAVIMO STATISTINIO TYRIMO

(mėnesio ataskaita PS-3)

 

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDIMAS

1991 m. gruodžio 19 d. Tarybos reglamentas (EEB) Nr. 3924/91 dėl Bendrijos pramonės produkcijos tyrimo nustatymo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 11 tomas, p. 70) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87,
p. 109).

1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyva 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 18 tomas, p. 492) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m. gruodžio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) Nr. 1350/2013 (OL 2013 L 351, p. 1).

2007 m. birželio 28 d. Tarybos reglamentas (EB) Nr. 834/2007 dėl ekologinės gamybos ir ekologiškų produktų ženklinimo ir panaikinantis Reglamentą (EEB) Nr. 2092/91 (OL 2007 L 189, p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m. gegužės 13 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 517/2013 (OL 2013 L 158, p. 1).

2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39).

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS

Tai mėnesio ištisinis tyrimas.

Ataskaitą pildo visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.

Tiriamasis laikotarpis – kalendorinis mėnuo.

Tyrimo tikslas – nustatyti pagrindinių pieno gaminių gamybos apimtį, pardavimus, likučius ir jų pokyčius.

STATISTINĖS SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO LAIKAS IR VIETA

oficialus dvisavaitinis informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“;

interneto tinklalapyje www.vic.lt;

18 dieną ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus Statistikos departamentui pateikiami suvestiniai duomenys.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis.

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.

 

 

 

Paaiškinimai pieno ir kitų gaminių gamybos ir pardavimo mėnesio ataskaitai PS-3 pildyti

 

1. Ataskaita pildoma remiantis produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatoriumi (PGPK II dalis), kurį galima rasti Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės interneto svetainėje www.stat.gov.lt→Klasifikatoriai PRODCOM 2008 m. nacionalinis (PS-3 ataskaitoje esančių pieno gaminių – 7 taisyklių priedas), bei Europos Komisijos Bendrosios rinkos organizavimo klasifikatoriumi (pagal Tarybos direktyvą 96/16/EB)
(6 taisyklių priedas).

2. Visos įmonės, gaminančios pieno gaminius, privalo pildyti Pieno ir kitų gaminių gamybos ir pardavimo mėnesio ataskaitas PS-3 (toliau – ataskaitos) vadovaudamosi Tarybos reglamentu Nr. 3924/91 (EEB) Nr. 3924/91 dėl Bendrijos pramonės produkcijos tyrimo nustatymo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 11 tomas, p. 70) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87, p. 109) bei PGPK II dalimi.

3. Pateikiami duomenys tik apie toje įmonėje pagamintus gaminius (duomenys apie gaminius, įsigytus iš kitų įmonių ar pan. (išskyrus atvejį, aprašytą 7 punkte) neįtraukiami).

4. Įmonė, gaminanti produkciją iš nuosavų žaliavų ir medžiagų, pusgaminių (visas medžiagas įmonė nusipirko pati), pagamintos produkcijos kiekį ir pardavimo vertę nurodo ataskaitos I dalyje (iš nuosavų medžiagų bei žaliavų, pusgaminių).

5. Įmonė, gaminanti gaminius tiek iš nuosavų žaliavų bei medžiagų ir pusgaminių, tiek iš užsakovo medžiagų bei žaliavų, pusgaminių (už užsakovo žaliavas bei medžiagas, pusgaminius įmonė nemoka), pildo ataskaitos I ir II dalis. I dalyje įmonė nurodo pagamintos produkcijos kiekį ir vertę tik tos parduotos produkcijos dalies, kuri pagaminta iš įmonės nuosavų žaliavų. II dalyje – iš užsakovo žaliavų pagamintos produkcijos kiekį ir atliktų darbų vertę (žr. 12 punktą).

6. Įmonė, gaminanti produkciją tik iš užsakovo žaliavų ir medžiagų, pusgaminių, pildo tik ataskaitos II dalį
(iš užsakovų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių). Nurodomas visas pagamintos produkcijos kiekis ir atliktų darbų vertė
(žr. 12 punktą).

7. Įmonė, turinti medžiagų bei žaliavų ir pusgaminių, tačiau pati negaminanti produkcijos, o turimas medžiagas bei žaliavas ir pusgaminius perduodanti produkcijai gaminti sutartiniu pagrindu Lietuvos teritorijoje esančioms įmonėms, ataskaitos I dalyje nepildo gamybos skilčių (2 ir 3 skiltys).

8. Pagaminta natūriniais vienetais – visa per ataskaitinį laikotarpį pagaminta produkcija, įskaitant ir produkciją, pagamintą savo reikmėms. Ataskaitos I dalies 3 lentelėje „Ne pieno gaminiai“ matavimo vienetai įvardijami A skiltyje „Gaminio pavadinimas“, vadovaujantis PGPK II dalyje atitinkamų gaminių aprašymuose nurodytais matavimo vienetais.

9. Skiltyje „iš to skaičiaus gaminiai, skirti tiesiogiai parduoti“ parodoma galutinė produkcija, t. y. kitų pieno gaminių gamybai skirti tarpiniai gaminiai (pvz., grietinėlė, pasukos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami, kitaip sakant pagamintų šių tarpinių gaminių kiekis yra sumažinamas tuo kiekiu, kuris yra panaudotas įmonėje kitų gaminių gamyboje.

10. Skiltyje „Kitas panaudojimas (išdalinta akcijų metu ir pan.)“ pateikiama produkcija, kuri, pavyzdžiui, buvo neparduota, o išdalinta akcijos metu, nurašyta, panaudota kaip reklama, parama, labdara ar pan. (čia neįtraukiami gaminiai, skirti kitų gaminių gamybai, išskyrus atvejus, kuomet kitų gaminių gamybai naudojami likučiai).

11. I.1 dalies eilutes „iš to skaičiaus [ekologinės gamybos produkto pavadinimas]“ pildo tik sertifikuotos įmonės, gaminančios sertifikuotus ekologiškus pieno produktus iš ekologiškų žaliavų.

12. Parduota produkcija – tik įmonės pagamintų gaminių pardavimas (išskyrus atvejį, aprašytą 7 punkte). Prekės, skirtos perparduoti, neįskaitomos.

13. Balansas (ataskaitos I dalis) skaičiuojamas pagal formulę:

1 skiltis + 3 skiltis – 4 skiltis – 5 skiltis = 9 skiltis.

14. Atliktų pramoninių darbų vertė – tai pajamos, kurias įmonė gavo arba gaus už atliktą darbą (paslaugą), ir pagamintai produkcijai jau yra išrašyta sąskaita faktūra, kuri gali būti dar neapmokėta.

15. Žalio natūralaus riebumo pieno kiekis, sunaudotas gaminių gamyboje, – pieno kiekis, sunaudotas gaminių gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese.

16. Tamsaus fono lentelės celės nepildomos.

17. Ataskaita teikiama:

17.1. už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 12 dienos;

17.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią duomenų teikimo ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.

18. Įmonės, gaminančios produkciją tiek iš nuosavų, tiek iš užsakovo žaliavų, I ir II ataskaitos dalyse gaminius koduoja tais pačiais kodais.

_________________________


 

Duomenų apie pieną ir pieno

gaminius teikimo taisyklių

4 priedas

 

(Pieno ir pieno gaminių supirkimo, pardavimo ir gamybos metų ataskaitos PS-4 forma)

 

 

(įmonės pavadinimas)

 

PIENO IR PIENO GAMINIŲ SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR GAMYBOS METŲ ATASKAITA PS-4

 

Nr.          

(data)

_______ m. ataskaita

 

 

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pateikiama iki metų balandžio 1 d. ataskaitiniams metams pasibaigus.

 

Pateikia visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.

 

Teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui.

 

Adresas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos kodas (EVRK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK)

 

 

 

Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt

 

 

I. Žaliavos supirkimas

Kodas

Kiekis t

Riebalų kiekis t

Baltymų kiekis t

A

B

1

2

3

Žalias karvių pienas 

100

 

 

 

 

iš ūkių

1001

 

 

 

iš to skaičiaus ekologinės gamybos

 

 

 

 

iš pieno supirkimo įmonių

1002

 

 

 

iš kitų pieno perdirbimo įmonių

1003

 

 

 

iš kitų valstybių

1004

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

10041

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių)

 

 

 

 

Grietinėlė 

130

 

 

 

 

iš kitų pieno perdirbimo įmonių

1303

 

 

 

iš kitų valstybių

1304

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

13041

 

 

 

Nugriebtas pienas

1140

 

 

 

 

iš kitų pieno perdirbimo įmonių

11403

 

 

 

iš kitų valstybių

11404

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

114041

 

 

 

Pasukos

120

 

 

 

Kiti pirkti pieno gaminiai (nurodyti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš kitų valstybių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

 


II. Gamyba

Kodas

Kiekis t

Pieno riebalų kiekis produkte t

Pieno baltymų kiekis produkte t

Panaudota

Nenugriebto pieno t

Nugriebto pieno t

A

B

1

2

3

4

5

Švieži gaminiai

1

 

 

 

 

 

Geriamasis pienas

11

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiškas geriamasis pienas

 

 

 

 

 

 

Nenugriebtas pienas, ne mažesnio kaip 3,5 % riebumo

112

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

1121

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

1123

 

 

 

 

 

Pienas, kurio riebumas didesnis nei 1,8 %, bet mažesnis nei 3,5 %

115

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

1151

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

1153

 

 

 

 

 

Pusriebis pienas, 1,5–1,8 % riebumo

113

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

11311

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

11331

 

 

 

 

 

Pienas, kurio riebumas didesnis nei 0,5 %, bet mažesnis nei 1,5 %

116

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

1161

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

1163

 

 

 

 

 

Nugriebtas, ne didesnio kaip 0,5 % riebumo pienas

114

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

1141

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

1143

 

 

 

 

 

Pasukos (be priedų), įskaitant raugintas

12

 

 

 

 

 

Grietinėlė

13

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiška grietinėlė

 

 

 

 

 

 

 

ne didesnio kaip 29 % riebumo

131

 

 

 

 

 

didesnio kaip 29 % riebumo

132

 

 

 

 

 

Rauginti pieno gaminiai

14

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiški rauginti pieno gaminiai

 

 

 

 

 

 

 

jogurtas su priedais

1411

 

 

 

 

 

kefyras, rūgpienis ir kiti produktai su priedais

1412

 

 

 

 

 

kiti rauginti pieno gaminiai su priedais (nepriskirtini kodui 1412)

1413

 

 

 

 

 

jogurtas be priedų

1421

 

 

 

 

 

kefyras, rūgpienis ir kiti produktai be priedų

1422

 

 

 

 

 

rauginta grietinėlė (grietinė)

1423

 

 

 

 

 

Pieno gėrimai

15

 

 

 

 

 

 

Pieno gėrimai su kakava

151

 

 

 

 

 

Pieno gėrimai su vaisių ar uogų sirupu, sultimis ir pan.

152

 

 

 

 

 

Kiti pieno gėrimai (pvz., pasukos su priedais, išrūgų gėrimai)  

153

 

 

 

 

 

Kiti švieži pieno gaminiai (kastinis, pieno drebučiai, desertai, tortai ir pan. )

16

 

 

 

 

 

 

grietinėlės ir augalinių riebalų mišinys

161

 

 

 

 

 

grietinės ir augalinių riebalų mišinys

162

 

 

 

 

 

kiti švieži pieno gaminiai

163

 

 

 

 

 

Valgomieji ledai

17

 

 

 

 

 

 

A

B

1

2

3

4

5

 

Kiti gaminiai

2

 

 

 

 

 

 

Sutirštintas pienas

21

 

 

 

 

 

 

 

nesaldintas

211

 

 

 

 

 

 

saldintas

212

 

 

 

 

 

 

Sausieji pieno gaminiai

22

 

 

 

 

 

 

 

grietinėlės milteliai (labai riebaus pieno milteliai, kurių riebumas ne mažesnis kaip
42 %)

221

 

 

 

 

 

 

 

 

nenugriebto pieno milteliai (riebumas ne mažesnis kaip 26 %, bet ne didesnis kaip
42 %)

222

 

 

 

 

 

 

iš dalies nugriebto pieno milteliai (riebumas ne mažesnis kaip 1,5 %, bet ne didesnis kaip 26 %)

223

 

 

 

 

 

 

nugriebto pieno milteliai (riebumas ne didesnis kaip 1,5 %)

224

 

 

 

 

 

 

pasukų milteliai

225

 

 

 

 

 

 

kiti

226

 

 

 

 

 

 

Sviestas ir kiti pieno riebalų gaminiai

23

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas, 80–85 % riebumo

231

 

 

 

 

 

 

Lydytas sviestas

232

 

 

 

 

 

 

Kiti pieno riebalų gaminiai

233

 

 

 

 

 

 

 

tepieji pieno riebalai

2331

 

 

 

 

 

 

tepieji riebalų mišiniai

2332

 

 

 

 

 

 

Sūriai:

242

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus ekologiški sūriai

 

 

 

 

 

 

 

Brandinti

2421–2425

 

 

 

 

 

 

 

minkšti

2421

 

 

 

 

 

 

puskiečiai

2423

 

 

 

 

 

 

kieti

2424

 

 

 

 

 

 

labai kieti

2425

 

 

 

 

 

 

Švieži

2426

 

 

 

 

 

 

 

Švieži (įskaitant sūrius, gaminamus iš varškės ir išrūgų ar pasukų)

24261

 

 

 

 

 

 

Varškė be priedų

24262

 

 

 

 

 

 

Varškė su priedais ir kiti varškės gaminiai

24263

 

 

 

 

 

 

Varškės sūreliai

24264

 

 

 

 

 

 

Lydytas sūris

25

 

 

 

 

 

 

Kazeinas ir kazeinatai

26

 

 

 

 

 

 

Išrūgos (skystų išrūgų ekvivalentu)

27

 

 

 

 

 

 

 

skystos

271

 

 

 

 

 

 

sutirštintos

272

 

 

 

 

 

 

išrūgų milteliai

273

 

 

 

 

 

 

laktozė

274

 

 

 

 

 

 

sausasis išrūgų baltymų koncentratas

276

 

 

 

 

 

 

Kiti gaminiai

28

 

 

 

 

 

 

 

Varškės gaminiai su augaliniais riebalais

281

 

 

 

 

 

 

Šviežio sūrio gaminiai su augaliniais riebalais

282

 

 

 

 

 

 

Sūrio gaminiai su augaliniais riebalais

283

 

 

 

 

 

 

Kiti gaminiai

284

 

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

 

 

III. Žaliavos pardavimas

Kodas

Kiekis t

Riebalų kiekis t

Baltymų kiekis t

Panaudota

nenugriebto pieno t

nugriebto pieno t

A

B

1

2

3

4

5

Grąžinimas / pardavimas ūkiams

3

 

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno

31140

 

 

 

 

 

Pasukų

3120

 

 

 

 

 

Eksportas

4

 

 

 

 

 

 

į ES valstybes

41

 

 

 

 

 

 

Žalio karvių pieno 

41100

 

 

 

 

 

Grietinėlės 

41130

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno ir pasukų

41140

 

 

 

 

 

 

į trečiąsias valstybes

42

 

 

 

 

 

 

Žalio karvių pieno 

42100

 

 

 

 

 

Grietinėlės 

42130

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno ir pasukų

42140

 

 

 

 

 

Pardavimas kitoms pieninėms

5

 

 

 

 

 

 

Žalio karvių pieno 

5100

 

 

 

 

 

Grietinėlės 

5130

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno

51140

 

 

 

 

 

Pasukų

5120

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

 

IV. Kitas žaliavos panaudojimas

Kodas

Kiekis t

Riebalų kiekis t

Baltymų kiekis t

Panaudota

nenugriebto pieno t

nugriebto pieno t

A

B

1

2

3

4

5

Žalias karvių pienas

10000

 

 

 

 

 

Nugriebtas pienas

114000

 

 

 

 

 

Grietinėlė (pvz., ledams gaminti)

13000

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

 

Balansas (I, II, III, IV)

Riebalų kiekis t

Baltymų kiekis t

Panaudota

nenugriebto pieno t

nugriebto pieno t

 

 

 

 

 

 

 

Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti

 

val.

 

min.

 

 

 

 

(Įmonės vadovo arba jo įgalioto asmens pareigų pavadinimas)                               (Parašas)                              (Vardas ir pavardė)

 

 

 

 

 

(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)

 

 

 

 

 

 

Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt

 

 

INFORMACIJA DĖL PIENO IR PIENO GAMINIŲ SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR GAMYBOS STATISTINIO TYRIMO

(metų ataskaita PS-4)

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDIMAS

1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyva 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 18 tomas, p. 492) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m.gruodžio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) Nr. 1350/2013 (OL 2013 L 351, p. 1). 2007 m. birželio 28 d. Tarybos reglamentas (EB) Nr. 834/2007 dėl ekologinės gamybos ir ekologiškų produktų ženklinimo ir panaikinantis Reglamentą (EEB) Nr. 2092/91 (OL 2007 L 189, p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m. gegužės 13 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 517/2013 (OL 2013 L 158, p. 1).

2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39).

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS

Tai metų ištisinis tyrimas.

Ataskaitą pildo visų rūšių įmonės, superkančios pieną ir gaminančios pieno gaminius.

Tiriamasis laikotarpis – kalendoriniai metai.

Tyrimo tikslas:

nustatyti supirkto pieno kiekį, riebalų ir baltymų kiekį jame;

nustatyti perdirbtų ir paruoštų realizacijai pieno gaminių gamybos apimtį ir jos pokyčius per ataskaitinį laikotarpį, taip pat natūralaus pieno, nugriebto pieno, riebalų ir baltymų kiekį pieno produktams gauti.

STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO VIETA

Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“;

interneto tinklalapyje:

www.vic.lt

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis.

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.

 

 

 

 

Paaiškinimai pieno ir pieno gaminių supirkimo, pardavimo ir gamybos metų ataskaitai PS-4 pildyti

 

1. I dalis. Žaliavos supirkimas. Apima visą supirktą ar kitaip gautą žaliavą (žalią pieną, grietinėlę, nugriebtą pieną, pasukas), iš kurios gaminami pieno gaminiai.

2. I dalis. Eilutėje „Kiti pieno gaminiai“ nurodyti (išvardyti) iš kitų ūkio subjektų (pieną superkančios ir perdirbančios įmonės, prekybininkų ir pan.) pirktus ar kitaip gautus pieno gaminius (pvz., sūrius, sviestą, jogurtus ir t. t.). Jei gaminiai buvo importuoti, juos reikia nurodyti atskirai. Jei šie gaminiai buvo pateikti rinkai jų neperdirbus (išskyrus pakavimą arba brandinimą), juos reikia nurodyti II dalies Gamyba eilutėje su kodu 16 „Kiti švieži pieno gaminiai“ (šviežių pieno gaminių atveju) arba eilutėje su kodu 28 „Kiti gaminiai (nenurodyti kitur)“.

3. I dalis. Eilutes „iš to skaičiaus ekologinės gamybos“ bei „iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių)“ pildo tik sertifikuotos ekologiško pieno supirkimo įmonės ir pieninės, supirkusios pieną iš sertifikuotų, ekologišką pieną gaminančių ūkių, bendrovių ir įmonių.

4. II dalis. Gamyba. Siekiant išvengti dvigubo skaičiavimo toje pačioje pieninėje, šioje ataskaitos dalyje kitų pieno gaminių gamybai skirti tarpiniai gaminiai (pvz., grietinėlė, pasukos, išrūgos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami, tai yra nurodomi tik įmonėje pagaminti gaminiai, skirti vartoti. Taip pat į sūrių gamybą neįtraukiami sūriai, skirti lydyto sūrio gamybai. Tuo tarpu PS-3 ataskaitos I dalyje (2 skiltis) apskaitoma visa gamyba.

5. II dalies 2 skiltis. Pieno riebalų kiekis – pieno riebalų kiekis (tonomis), sunaudotas tam tikro gaminio gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese.

6. II dalies 3 skiltis. Pieno baltymų kiekis – pieno baltymų kiekis (tonomis), sunaudotas tam tikro gaminio gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese. Pieno baltymų kiekis gali būti apskaičiuotas arba pateiktas remiantis laboratoriniais tyrimais.

7. II dalies 4 skiltis. Panaudota nenugriebto pieno – tam tikro gaminio gamybai sunaudoto nenugriebto pieno kiekis (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese.

8. II dalies 5 skiltis. Panaudota nugriebto pieno – vertė gali būti teigiama arba neigiama:

§  teigiama – tam tikro gaminio gamybai sunaudoto nugriebto pieno kiekis (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese;

§  neigiama – tam tikro gaminio gamybos proceso metu gauto nugriebto pieno kiekis (tonomis) (pvz., nugriebtas pienas ir pasukos, gautos gaminant sviestą iš nenugriebto pieno arba grietinėlės).

Pateikiant lydyto sūrio gamyboje panaudoto nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius, šie pieno kiekiai apskaičiuojami pagal lydyto sūrio gamybai sunaudotose žaliavose (sūryje ir kituose pieno produktuose) panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius.

9. II dalis. Gamyba. Eilutes „iš to skaičiaus [ekologinės gamybos produkto pavadinimas]“ pildo tik sertifikuotos įmonės, gaminančios sertifikuotus ekologiškus pieno produktus iš ekologiškų žaliavų.

10. III dalis. Žaliavos pardavimas. Apima žaliavos (žalio pieno, grietinėlės, nugriebto pieno, pasukų) pardavimą ar perdavimą (grąžinimą) kitiems ūkio subjektams (pieno ūkiams, kitoms pieninėms) ar eksportą. Šioje lentelėje pateikiamas tik nefasuotos žaliavos pardavimas.

11. IV dalis. Kitas panaudojimas. Apima nenugriebtą arba nugriebtą pieną, kuris parduodamas ar kitaip perduodamas kitoms maisto pramonės įmonėms (pvz., ledų gamybai) arba skirtas naudoti visokių rūšių gyvūnų pašarams, išskyrus lentelės III dalyje „Žaliavos pardavimas“ nurodytą pieno grąžinimą ūkiams.

12. Pieno gaminių, apie kuriuos teikiami duomenys, sąrašas pateiktas Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių 6 priede.

13. Tamsaus fono lentelės celės nepildomos.

14. Ataskaita teikiama:

14.1. už praėjusius metus iki balandžio 1 d.;

14.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.

__________________


 

Duomenų apie pieną ir pieno gaminius

teikimo taisyklių

5 priedas

(Pieno gaminių pardavimo savaitės ataskaitos PS-5 forma)

 

(įmonės pavadinimas)

 

PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO SAVAITĖS ATASKAITA PS-5

 

Nr.          

(data)

_____ m. ___sav. ataskaita

 

 

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pateikiama už praėjusią savaitę iki einamosios savaitės antradienio 17 val.

 

Pateikia visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.

 

Teikiama VĮ Žemės ūkio ir kaimo verslo centrui.

 

 

Adresas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos kodas (EVRK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK)

 

 

 

Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt

 

 

Produkto pavadinimas

Kodas

Pardavimas

Sudėtis

Noki-nimo laikas mėn.

Pakuo-tės dydis

Pastabos

 

Lietuvos rinkoje

ES ir trečiųjų

šalių rinkose

riebumas (sūriams:

sausosios medžiagos riebalų kiekis) %

sausosios medžiagos kiekis %

drėgmės kiekis (sūriams: neriebalinės sūrio medžiagos drėgmės masė) %

 

kaina Eur/t

kiekis t

kaina Eur/t

kiekis t

 

A

B

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

Sutirštintas nesaldintas pienas

211

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sutirštintas saldintas pienas

212

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno milteliai (LPM)

224

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus intervenciniai LPM

2241

 

 

 

 

Maks. 1

 

Maks. 3,5

 

25 kg

Atitinkantys intervencinio supirkimo reikalavimus

 

Nenugriebto pieno milteliai

222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas

23111+23112

 

 

 

 

Ne mažiau kaip 82

 

Ne daugiau kaip 16

 

 

Luitais (dėžėse)

 

23113

 

 

 

 

Ne mažiau kaip 82

 

Ne daugiau kaip16

 

 

Fasuotas

 

Gouda tipo sūriai

24231

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilsit tipo sūriai

24232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kietieji ilgai brandinti sūriai

2424

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Išrūgų milteliai

27311

 

 

 

 

 

 

 

 

25 kg

 

 

27312

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasuoti, išskyrus 25 kg fasuotes

 

2732

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nefasuoti

 

Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti

 

val.

 

min.

Pildoma

gegužės mėn. I sav. ataskaitoje

 

(Įmonės vadovas arba jo įgalioto asmens pareigos)                                 (Parašas)                               (Vardas ir pavardė)

 

(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)

Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt


 

INFORMACIJA DĖL PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO STATISTINIO TYRIMO

(savaitės ataskaita PS-5)

 

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS

2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39).

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, TIKSLAS IR APIMTIS

Tai savaitės ištisinis tyrimas.

Ataskaitą pildo visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.

Tiriamasis laikotarpis – kalendorinė savaitė.

Tyrimo tikslas – nustatyti pieno gaminių pardavimo kainas, apskaičiuoti vidutines pieno gaminių kainas ir jų pokytį.

STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO VIETA

Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“;

interneto tinklalapyje www.vic.lt

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

 

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis.

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.

 

Paaiškinimai pieno gaminių pardavimo savaitės ataskaitai PS-5 pildyti

 

1. Pardavimo kaina (Eur už t) – vidutinė (svertinė) gaminio pardavimo iš įmonės kaina, be mokesčių (PVM ir akcizų) ir kitų kaštų (transportavimo, pakrovimo, sandėliavimo, palečių, draudimo ir pan.) (1 ir 3 skiltys). Turi būti pateikiama atitinkamai 2 arba 4 skiltyje nurodyto parduoto gaminio kiekio pardavimo kaina. Pardavimo kaina išrašoma iš pardavimo dokumentų (pvz., PVM sąskaitų faktūrų ar kitų patvirtinančių dokumentų).

2. Parduotas kiekis (t) – per tam tikrą savaitę iš viso parduotas gaminio kiekis.

3. Nugriebto pieno milteliai (kodas 2241), atitinkantys nustatytus kokybės reikalavimus (2009 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 1272/2009, kuriuo nustatomos bendros išsamios Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 įgyvendinimo taisyklės, susijusios su žemės ūkio produktų supirkimu ir pardavimu taikant valstybės intervenciją (OL 2009 L 349 , p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais, 2014 m. balandžio 1 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 340/2014 (OL 2014 L 99, p. 10) (KN kodas 0402 10 19).

4. Sviestas:

4.1. kodas 23111+23112: sviestas, atitinkantis nustatytus kokybės reikalavimus (2008 m. vasario 5 d. Komisijos reglamentas (EB) Nr. 105/2008, nustatantis išsamias Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 taikymo taisykles dėl intervencijos sviesto rinkoje (OL 2008 L 032 , p. 3), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamentu (ES) Nr. 1272/2009 (OL 2009 L 349, p. 1) ir 2013 m. gruodžio 17 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 1308/2013, kuriuo nustatomas bendras žemės ūkio produktų rinkų organizavimas ir panaikinami Tarybos reglamentai (EEB) Nr. 922/72, (EEB) Nr. 234/79, (EB) Nr. 1037/2001 ir (EB) Nr. 1234/2007 (OL 2013 L 347, p. 671), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. lapkričio 28 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1271/2014 (OL 2014 L 344, p. 10). Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti luito masę;

4.2. kodas 23113: Fasuotas sviestas. Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti išfasavimo būdą ir dydį.

5. Gouda tipo sūriai (kodas 24231). Teikti ataskaitiniu laikotarpiu viso parduoto šio tipo sūrio (KN kodas 0406 90 78)  vidutinę svertinę kainą.

6. Tilsit tipo sūriai (kodas 24232). Teikti ataskaitiniu laikotarpiu viso parduoto šio tipo sūrio (KN kodas 0406 90 25) vidutinę svertinę kainą.

7. Kietieji ilgai brandinti sūriai (kodas 24241). Sūriai, kurie yra brandinti ne trumpiau kaip 2 mėn. ir kuriuose neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis mažesnis kaip 55%. Teikti ataskaitiniu laikotarpiu viso parduoto šio tipo sūrio vidutinę svertinę kainą.

8. Išrūgų milteliai (kodas 27312). Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti išfasavimo būdą ir dydį.

9. Tamsaus fono celės lentelėje nepildomos.

10. Pieno gaminių, apie kuriuos teikiami duomenys, sąrašas pateiktas Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių
6 priede.

11. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią duomenų teikimo ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.

______________