LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 26:1998 DALINIO PAKEITIMO

 

1999 m. birželio 4 d. Nr. 274

Vilnius

 

Iš dalies pakeičiu Lietuvos higienos normą HN 26:1998 „Maisto žaliavos ir produktai. Didžiausias leidžiamas mikrobinio užterštumo lygis“, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1998 m. lapkričio 10 d. įsakymu Nr. 646 „Dėl Lietuvos higienos normos HN 26:1998 „Maisto žaliavos ir produktai. Didžiausias leidžiamas mikrobinio užterštumo lygis“ tvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr. 99-2753):

1. Išbraukiu 2 skyriuje 2.20 ir 2. 21 punktus.

2. Papildau 2 skyrių 2.26 punktu:

2.26. Pienas ir pieno produktai. Mikrobiologinių tyrimų metodai“.

3. Išdėstau 5 skyriaus 5.4 punktą taip:

5.4. Mikrobinio maisto žaliavos ir maisto produktų, skirtų žmonėms vartoti, užterštumo lygiai nustatomi Lietuvoje nustatyta tvarka įteisintais laboratoriniais tyrimo metodais (2.1-2.26)“.

4. 6.1 lentelėje LST ISO 4831 ir LST ISO 4832 keičiu į LST 1559.

5. 6.3 lentelėje 4 skiltyje 9, 11 ir 13 eilutėse LST ISO 4832 keičiu į LST ISO 4831.

 

 

 

L. E. SVEIKATOS APSAUGOS

MINISTRO PAREIGAS                                                                MINDAUGAS STANKEVIČIUS